Seksi
Nimimerkki: M.k
Ikä: 9-12v

Voiko alaikäinen ostaa seksileluja?

Onko minun mahdollista ostaa seksileluja vaikka olen vasta 11v? En tiedä onko joku laki tai sääntö joka kieltää seksilelujen myymisen alaikäisille. Olen kodista löytyvillä esineillä itsetyydyttänyt jo yli vuoden mutta haluaisin edistyä tässä

Heippa ja kiitos kysymyksestä!

On ihan normaalia, että haluaa kokeilla itsetyydytykseen erilaisia välineitä ja seksileluja. Seksileluissa ei ole varsinaista ikärajaa, mutta käytännössä niiden hankkiminen alaikäisenä voi tuottaa haasteita.

Seksileluja myydään esimerkiksi ns. erotiikkakaupoissa, mutta osaan niistä otetaan vain täysi-ikäisiä asiakkaita. Voit halutessasi soittaa tai laittaa sähköpostia kotipaikkakuntasi erotiikkakauppoihin ja kysyä, saavatko alle 18-vuotiaat tulla tekemään ostoksia heille. Seksileluja voi myös tilata esimerkiksi nettikaupoista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että silloin ostamiseen tarvitaan pankki- tai luottokorttia, verkkopankkia tai Paypalia. Kortin tiliotteeseen jää myös merkintä nettikauppaostoksista. Jotkut apteekit sekä isommat tavaratalot myyvät seksivälineitä, mutta niissä valikoima on melko suppea. Toisaalta niihin pääsee helposti ostoksille myös alaikäisenä.

Voit lukea seksileluista ja niiden ostamisesta lisää Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta.

Oliko vastauksesta hyötyä?