Seksi
Nimimerkki: Kymysyksiä

Voiko 12-vuotiaana harrastaa seksiä?

Hei! Olen 12v ja tykkään yhdestä tytöstä meidän luokalla ja uskon että hän haluaisi myös jo siirtyä sille tasolle että harrastaisimme ensimäistä kertaa. Ja tässä olen vain kysymässä että voiko tässä iässä jo harrastamaan seksiä? Minun pari luokkalaista on harrastanut jo seksiä ja haluaisin itsekin kokeilla. Ja missä sitä harrastaisi tai millaista.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

On hyvin luonnollista, että seksi alkaa kiinnostaa sinun iässäsi. Jokaisen seksuaalinen kehittyminen ja kypsyminen on kuitenkin hyvin yksilöllistä. Osa nuorista on valmiita seksiin aiemmin, osa tarvitsee enemmän aikaa.

Ennen seksin harrastamisen aloittamista sekä kehon että mielen tulee olla valmis. Lisäksi on tärkeää, että pystyy kohtaamaan seksin myös tunnetasolla sekä on valmis ottamaan vastuuta seksiin liittyvissä asioissa. Tämä tarkoittaa mm. ehkäisystä huolehtimista. Vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että pystyy keskustelemaan seksistä kumppanin kanssa. Ennen seksiä on hyvä keskustella siitä, ovatko molemmat valmiita seksiin ja mitä seksin aikana voisi tapahtua. Näin molemmat voivat myös kertoa millaiset ovat omat rajat seksin suhteen.

Ensin kannattaa pohtia kaikessa rauhassa omaa seksuaalisuuttaan ja opetella tuntemaan omaa kehoaan, ja vasta tämän jälkeen lähestyä kumppania. Omasta valmiudesta seksiin voi keskustella myös esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai muun turvallisen aikuisen kanssa.

Seksiä voi harrastaa sellaisessa paikassa, jonka itse kokee hyväksi. Paikan valinta tapahtuu varmasti hyvin luonnollisesti, kun olette valmiita seksiin.

Lisää seksistä ja seksuaalisuudesta voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös nimimerkkiä mo.

Hyvää syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?