Seksi
Nimimerkki: 13 vuotias tyttö

Vinkkejä kuukupin käyttöön

Hei. Mulla alkoi menkat reilu kuukausi sitten. Tokaa kertaa kuukautiseni alkoi tänään. Siteet on ollut mulle epämukavan tuntuiset, joten olen opetellut käyttämään tampooneja. Nyt kuitenkin vähän aikaa sitten sain kuukupin ja ajattelin sitä opetella käyttämään. Aina kun saan sen laitettua niin että voisin lähteä liuttamaan sisäänpäin, niin rupee sattumaan. Mitä vinkkejä olisi kuukupin käyttöön?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Ensimmäisillä kerroilla on täysin normaalia, että joutuu kokeilemaan useamman kerran, ennen kuin löytää itselle parhaat tavat asettaa kuppi oikein. Harjoittelu tekee tässäkin asiassa mestarin 😉 Tässä perusvinkit kuukupin käyttöön:

  • Pese kädet. Liukasta tarvittaessa kuukuppi, jotta asettaminen on helpompaa. Voit kastella kuukupin tai käyttää vesipohjaista liukastetta.
  • Taittele kuukuppi. Kuukupin taitteluun on erilaisia tyylejä, ja vain kokeilemalla löytyy itselle sopiva.
  • Aseta kuppi. Voit asettaa kuukupin istuen, seisten tai kyykyssä. Rentoutuminen helpottaa asettamista. Pidä kuppi taitettuna ja vie se reunus edellä kokonaan emättimeen. Emätin kallistuu luonnostaan taaksepäin, joten vie kuppia kohti selkärankaa, ei suoraan ylöspäin.
  • Varmista että kuppi on auki. Varmista, että kuppi on auennut kunnolla kokeilemalla sormella kupin pohjaa, sen pitäisi tuntua pyöreältä.
  • Kupin poistaminen: Älä vedä antennista. Antennin tarkoitus on helpottaa kuukupin pohjan löytämistä. Purista hieman kuukupin pohjaa, jotta alipaine poistuu. Pidä puristus ja vedä kuppi pois emättimestä. Pieni sivuttainen keikuttelu vetämisen yhteydessä voi helpottaa poistamista.

Eri kuukuppien valmistajilla on myös erittäin hyviä ohjeita kuukupin käyttöön. Esimerkiksi Lunette-kuukupin ohjeista löytyy myös käyttöön opastava video.

Mukavaa loppuvuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?