Yleinen
Nimimerkki: panikoiva tyttö

Viestiä ihastukselle

Mä olin mun kavereitten kanssa totuutta vai tehtävää ja mulle tuli tehtävä, jossa mun piti lähettää ”i like you” mun ihastukselle (poika). Mä halusin olla rohkea ja lähetin sen ja laitoin samantien jälkeenpäin paniikissa, että ”mä olen tosi pahoillani, me oltiin kavereitten kanssa totea”. Se luki viestit, muttei vastannu mitään.

Pari viikkoa myöhemmin mun paras kaveri tuli kylään ja oltiin kahestaan totuutta vai tehtävää. Se joutu laittaa mun puhelimella kolmelle tyypille ”i love you” ja tietenki valitsi mun ihastuksen. Mä menin ihan shokkiin ku mun ihastus laitto heti että ”saatana, ja taas”. Mä aloin selittää sille että ”mun kaveri lähetti viestin mun puhelimella ja enkä ehtiny estää”. Mun ihastus kirjotti takas: ”hehh, kuka oot” Siinä vaiheessa mulla meinas lähtee järki kun se vielä minuutin päästä laitto :”eeeeeiiiiiiiii” kun oli varmaan tsekannu että kuka oon.

Mä en uskalla puhua sille mitään enään ja uskon että näytän hirveeltä friikiltä sen silmissä. Nyt pelkään että kaikki toivo on mennyttä ja yritän olla ajattelematta häntä vaikka en vain pysty. Mitä minun pitäisi tehdä??

Etukäteen kiittelevä, toivoton ihastuja

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Olipa kinkkinen tilanne, johon jouduit. Olet ollut tosi rohkea, kun olet laittanut viestin pojalle. Voit olla itsestäsi siis ylpeä! Nuorena tapahtuu paljon asioita sekä livenä, että somessa. Se tarkoittaa samalla sitä, että asiat myös unohtuvat suhteellisen nopeasti. On siis hyvin todennäköistä, että tämäkään poika ei tätä asiaa enää muista ainakaan muutaman viikon päästä. Ehkä tässä kohtaa on nyt hyvä antaa pojan olla kuitenkin hetken aikaa rauhassa, tai ainakin jättää tykkäysjutut nyt vähemmälle. En usko, että hän ajattelee sinun olevan outo, tilanne voi vaan tuntua hänestä hämmentävältä, kun yhtäkkiä tulee useampi noin suoraan ilmaistu tykkäysviesti.

Kaikille tulee elämässä eteen ennemmin tai myöhemmin tilanteita, että ihastuu, eikä toinen tunnekaan samoin. Se tuntuu kurjalta ja sitä saa surra. Jotta kurja olo ei kuitenkaan ottaisi ylivaltaa, on hyvä pyrkiä tekemään asioita joista nauttii, ja saa hyvää oloa. Kaikenlainen tekeminen saa myös ajatuksia muualle. Voi myös olla hyvä hetken aikaa olla seuraamatta ihastuksen somekanavia tai vältellä näkemistä. Se onkin nyt koronan aikaan ehkä vähän helpompaa. Näin saa ajatuksia herkemmin muualle, kun toisen näkeminen ei muistuta tunteista jatkuvasti. Tästä on hyvä kertoa myös kaverillesi, jotta hän osaa kunnioittaa päätöstäsi eikä lähettele puolestasi enää viestejä.

Muista myös, että vaikka toinen ei tuntisikaan samoin, se ei tarkoita että sinussa olisi jotain vikaa. Me emme voi valita kehen ihastumme ja kehen emme. Voi myös olla, että poika pitääkin sinusta, mutta jos hän ei sitä kerro, niin sitä ei voi tietää. Jotkut pojat tulevat näissä asioissa joskus myös vähän tyttöjä jäljessä. Eli kun tytöt alkavat ihastua, on pojilla vielä mielessä ihan muut jutut, kuten kaverit ja harrastukset. Eli ajan kuluessa tilanteet voivat myös muuttua. Myös omat tunteesi voivat muuttua, kun keskität energiasi nyt muihin asioihin ja ihmisiin kuin tähän poikaan. Ehkä huomaat, että jonkin ajan kuluttua ihastuksen kohteesi onkin vaihtunut, kun olet antanut muille pojille mahdollisuuden. Ansaitset myös löytää pojan joka pitää sinusta yhtä paljon kuin sinä hänestä ja uskaltaa sen sinulle kertoa.

Jos tuntuu, että kurja olo ei millään hellitä, siitä kannattaa jutella aikuisen kanssa. Jos kotona kertominen ei tunnu hyvältä, voit jutella nimettömästi nuorisotyöntekijöiden kanssa esim. Sekasin-chatissa. Tärkeintä on, ettet jää murehtimaan asioita yksin.

Aurinkoista kevään jatkoa!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?