SeksiYleinen
Nimimerkki: :)

Vatsakipu ja raskauden mahdollisuus

Olen 14vuotias tyttö enkä ole ollut koskaan yhdynnässä tai missään sellaisissa tekemisissä poikien kanssa. Menkat on alkanut vähän yli vuosi sitten. Minulla on ollut mahakipeä jo pari viikkoa ja se on turvonnut vähän. Voinko olla raskaana? Esim olen käyttänyt muutaman kerran vahingossa isäni pyyhettä niin olisinko voinut tulla pyyhkeestä tai jostain muusta raskaaksi?? Olen hieman hermostunut asiasta niin olisi kiva saada lisätietoa:)

Heippa ja kiitos kysymyksestäsi!

Ei hätää, et voi kertomasi perusteella olla raskaana. Nainen ei voi tulla raskaaksi lakanoista, WC-istuimesta, saunan lauteilta tai kylpypyyhkeestä, vaikka niissä olisikin joskus ollut siemennestettä. Raskauden alkamiseen tarvitaan aina toimintakykyisten siittiöiden kulkeutumista tavalla tai toisella emättimeen, yleisimmin penis-emätinyhdynnässä, missä ei käytetä raskaudenehkäisyä. Voit käydä lukemassa lisää Väestöliiton sivuilta.

Et kertonut viestissäsi tarkemmin mahakivustasi tai muusta terveydentilastasi, joten on hankala arvioida mistä kipu ja turvotus voisi johtua. Mahakivut ja turvotus voivat johtua monesta asiasta, esimerkiksi jostain sinulle sopimattomasta ruoka-aineesta ja sen aiheuttamista suolisto-oireista. Vatsakivut ja turvotus voivat liittyä myös kuukautiskierron vaiheeseen ja myös stressi voi joskus aiheuttaa vatsakipuja. Kerroit kuitenkin, että vatsasi on ollut kipeä jo muutaman viikon. Jos kipu on häiritsevää ja vaikuttaa arkeesi, voisit käydä juttelemassa asiasta koulusi terveydenhoitajan kanssa.

Tsemppiä kevääseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?