Seksi
Nimimerkki: pienipähkinä32
Ikä: 9-12v

Valkovuodon ja kuukautisten alkaminen

mulla tullut valkovuotoa joku tän kuun keskeltä asti mut nyt kahten vikan päivän ei oo tullu ollenkaa oon kattonu menkka videoita näin mut mietin osaisitko kertoo mitä tapahtuu ja kannataisko mun kysyy millon mun äitil alko menkat onks se niiku se ikä vai se kuukausi ja osaisitsä miettii et millon mul alkaa menkat ja et onks se luonnollist et sit ei tuu päivään valko vuotoo kun sitä on kuitenki jo tullu?

Moi pienipähkinä32! Hienoa, että otit meihin yhteyttä sinua mietityttävien kysymysten kanssa.

Kerrot viestissäsi, että sinulla on alkanut tulla valkovuotoa, mikä on yksi murrosiän alkamisen merkeistä. Valkovuodon määrä ja koostumus vaihtelevat, ja joinain päivinä sitä voi tulla enemmän kuin toisina, eli on myös luonnollista, jos sitä ei jonain päivänä tunnu tulevan ollenkaan. Valkovuodon alkaminen kertoo, että kehosi valmistautuu kuukautisten alkamiseen. Valkovuodon ilmaantumisesta voi mennä muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen ennen kuin kuukautiset alkavat. Tästä syystä on vaikea arvioida tarkkaa ajankohtaa tai ikää, milloin juuri sinun kuukautisesi alkavat.

Mikäli haluat, voit oikein hyvin keskustella valkovuodosta, kuukautisista ja muista murrosikään liittyvistä aiheista äitisi kanssa. Voit myös kysyä, milloin hänen kuukautiset ovat alkaneet, sillä se voi auttaa hieman arvioimaan, milloin sinun kuukautisesi saattaisivat alkaa. Ei kuitenkaan tarvitse huolestua, vaikka kuukautisesi alkaisivat aiemmin tai myöhemmin kuin äidilläsi. Jokaisen murrosikä etenee yksilöllisesti omaan tahtiinsa. 😊

Murrosikä voi olla samaan aikaan jännittävää, kiinnostavaa ja jopa pelottavaa aikaa, kun oma keho muuttuu ja tunteetkin saattavat myllertää. Tästäkin syystä keskusteleminen äitisi kanssa on hyvä idea, sillä hän pystyy todennäköisesti antamaan sinulle tietoa ja tukea murrosiän tuomien muutosten kanssa. Myös esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa voi keskustella murrosiästä ja saada häneltä tukea ja neuvoja pohdintoihisi. Lisäksi voit lukea Hyvä Kysymys -sivustolta asioista, joita murrosiässä tapahtuu niin kehossa kuin mielessä.

Riemukasta syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?