Seksi
Nimimerkki: joku

Valkovuodon ja kuukautisten alkaminen

Moi! Oon 10-v tyttö ja mulla ei oo vielä valkovuotoo. Mua pelottaa ettei mulla ala menkat eikä valkovuoto ja että mulla on jotain vikaa munasarjoissa tai jotain. Mun pikkareissa on kyllä välillä jotain vaaleenkeltasia ”raitoja”, mut en usko että se on valkovuotoo.

Hei, kiitos kysymyksestä!

Ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan valkovuodon tai kuukautisten alkamisen suhteen. Kuukautiset alkavat normaalisti 10-16 vuoden välillä, keskimäärin 13 vuoden iässä. Voit siis vielä rauhassa odotella kuukautisten alkamista, vaikka odottelu voikin tuntua vaikealta 🙂

Yksi ensimmäisistä kuukautisten ennusmerkeistä on valkovuodon käynnistyminen. Se kertoo siitä, että kehosi alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Valkovuodon tuleminen voi alkaa jo pari vuotta ennen kuukautisten alkamista. Mistähän sinulle on syntynyt pelko, että sinulla olisi jotain vikaa munasarjoissa?

Kuvaat, että pikkuhousuihin on tullut vaaleankeltaisia raitoja ja tämä kyllä kuulostaa valkovuodolta. Valkovuoto voi olla väriltään kellertävää, valkoista, kirkasta, rusehtavaa tai vaaleanpunaista. Voit rauhassa vielä odotella kuukautisten alkamista ja valkovuodon lisääntymistä. Jos asia vielä painaa mieltäsi, voit käydä juttelemassa asiasta myös koulun terveydenhoitajan kanssa.

Odotellessasi kuukautisten alkamista voit tutustua muiden nuorten lähettämiin kysymyksiin ja Fressiksen vastauksiin kuukautisista. Voit lukea niitä täältä: kuukautiset – Fressis

Kivaa alkavaa syksyä ja tsemppiä odotteluun!

Oliko vastauksesta hyötyä?