Yleinen
Nimimerkki: 11v

Valkovuodon alkaminen

Osaisko joku kertoo millon mulla alkas edes valkovuoto koska mulla rinnat kasvaa ja karvaa mut ei oo valkovuotoo ja sattuu alaselkää ja alamahaan.

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Murrosikä on kaikilla tytöillä yksilöllinen, joten en valitettavasti tarkasti voi sanoa, milloin valkovuotoa sinulla alkaa tulemaan. Rintojen ja karvojen kasvu on kuitenkin usein ensimmäisiä merkkejä murrosiän alkamisesta. Sinulla on siis murrosikä selvästi jo alkanut, joten kyllä se valkovuotokin sieltä tulee 😉 Valkovuoto on merkki siitä, että keho valmistautuu kuukautisiin, ja kuukautiset alkavat yleensä ennen 16 vuoden ikää. Perintötekijät vaikuttavat murrosiän kehitykseen, joten voisit kysyä äidiltäsi, milloin hänellä alkoi valkovuoto ja kuukautiset. Äitisi murrosiän kehitys voi antaa vinkkiä sinunkin kehityksestäsi 😊

Kivut alaselässä ja alamahassa voivat olla ihan normaaleja kasvukipuja, sillä murrosiän aikana tytön lantionkaari muotoutuu ja valmistautuu lisääntymistä varten. Reisiin, pakaroihin ja peppuun kertyy rasvakudosta ja kehon muoto voi muuttua. Jos kivut ovat todella kovat, kannattaa sinun kertoa niistä vanhemmillesi ja voitte mahdollisesti yhdessä käydä esimerkiksi terveydenhoitajan juttusilla.

Voit käydä lukemassa lisää murrosiästä Väestöliiton sivuilta.

Kivaa kesää!

 

Oliko vastauksesta hyötyä?