MieliRuoka
Nimimerkki: Jääsormet
Ikä: Yli 18v

Syömishäiriö ja paleleminen

Minulla oli/on syömishäiriö, laihduin yli vuoden ajan(yli 10kg lähti), mutta en ole onneksi superpahasti nälkiintynyt vaan hoikkuudesta huolimatta yhä normaalipainon puolella. Vaikuttaa siltä, että onnistuin lopettamaan laihtumisen muutama kuukausi sitten(hyvä minä, tosin on aika ahdistavaa!), tavoitteeni olisi että en saisi alkaa uudestaan kuihtumaan. Tiedättekö, kuuluuko syömishäiriön tasoittumisvaiheeseen/paranemisen alkuvaiheeseen se että palelee miltei koko ajan ja kädet ovat usein jäässä sisälläkin? Voiko kroppaa jotenkin huijata, siten että ei palelisi niin herkästi(esim. on vähän hankalaa pitää käsiä lämpimässä hupparin taskussa sisätiloissa, kun käsillähän yleensä pitää tehdä jotain)? Luulin, että vain alipainoisilla syömishäiriöisillä on ongelmia ruumiinlämmön kanssa, mutta ehkä se ei riipukaan pelkästä painosta?

Hei, kiitos viestistäsi!

Kerrot laihtuneesi yli 10 kg syömishäiriöoireiden seurauksena, mutta painosi pysyneen kuitenkin niin sanotusti normaalipainon puolella. Tämän jälkeen olet kärsinyt palelemisesta.

Onpa mukava kuulla, että olet tilanteen ahdistavuudesta huolimatta näin hienosti saanut painonmenetyksen pysähtymään! 😊 Toivottavasti saat tarvitsemaasi tukea ja apua syömishäiriöstä toipumiseen. Vaikka painosi ei tippunut alipainon puolelle, pidän mahdollisena sitä, että keho on tunnistanut merkittävän energiavajeen aiempaan tasoon nähden, ja että palelu syntyisi kehon asettumisesta ikään kuin ”säästöliekille”.

Jos tilanne ei ala yhtään asettua lähikuukausina, voisi olla aiheellista kertaalleen tarkastaa muutama perusverikoe (esimerkiksi perusverenkuva ja kilpirauhasarvot) muiden mahdollisten syiden poissulkemiseksi. Luulisin, että kehoa ei sen kummemmin voi ”huijata” palelun suhteen eli kannustaisin varmaankin sinua vain pukeutumaan lämpimästi. 😊

Jos haluat jutella aiheesta vielä lisää, suosittelen sinua tutustumaan vielä Syli ry:n palveluihin, tai ottamaan yhteyttä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan. Toivotaan, että toipumisesi edistyy edelleen! ❤

Oliko vastauksesta hyötyä?