Seksi
Nimimerkki: 12.v tyttö

Seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaus

Kysymys jätetään poikkeuksellisesti julkaisematta. Se sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen tilanteesta, jossa on loukattu kysyjän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Hei,

Kerrot tilanteesta, johon liittyy seksuaalisia tekoja. Olet iältäsi kovin nuori, vielä lapsi, ja viestissäsi tuot myös esiin, ettet ainakaan aluksi halunnut näistä asioita, vaikka lopulta niihin suostuit. Et myöskään kerro kaverisi ikää. Myös sillä on merkitystä, onko hän ikäisesi, vai sinua selvästi vanhempi. Nämä asiat nostavat meissä huolta. Mieleen tulee, että voi olla, ettet itse ollut ennen tätä tilannetta edes ajatellut sellaisia asioita, joita olet tässä tilanteessa kokenut. Ehkä kaverisi sai sinut suostumaan tekoihin, vaikka et ehkä ollut niihin oikeasti valmis, koska et ole ehtinyt itse miettiä mitä haluat ja mitä et. Kenties myös sitä syystä laitoit tämän viestin meille, koska et ehkä olekaan ollut varma.

Kerroit myös emättimen ja rintojen koskettelusta, sekä seksistä seksivälineen avulla. Nämä ovat asioita, joita sinun ikäisesi ei tarvitsisi vielä kokea. 12-vuotias ei ole useinkaan valmis mielen eikä kehon osalta kokeilemaan seksiä toisen ihmisen kanssa. Suomessa on myös asetettu laki suojaamaan alle 16-vuotiaita seksuaalisilta kokemuksilta, joihin he eivät kehitykseltään ole valmiita. Tämä perustuu siihen, että yleisen tiedon mukaan alle 16-vuotias on erityisesti psyykkisen kehitysvaiheensa vuoksi kykenemätön päättämään omasta suostumuksestaan seksuaalisiin tekoihin. Voit lukea aiheesta lisää Hyvä kysymys -palvelusta ja Fressiksestä.

Miltä sinusta itsestäsi tuntuu nyt tilanteen jälkeen? Mitä siitä ajattelet? Jos asia vähänkään mietityttää, hämmentää tai ahdistaa sinua, on siitä erittäin tärkeä puhua luotettavan aikuisen kanssa. Yllä mainitun lain näkökulmasta kertomasi tilanne on loukannut seksuaalista itsemääräämisoikeuttasi ja tilanteessa on saattanut ylittyä rikoksen raja. Siksi toivoisimme, että olet yhteydessä apua tarjoaviin paikkoihin. Seuraavan linkin takaa voit lukea ohjeita siihen, miten toimia tällaisessa tilanteessa: Seksuaalinen kaltoinkohtelu – Nuortenexit. Sivun alalaidassa on myös neuvontachat, johon toivomme sinun olevan yhteydessä. Voit kirjoittaa heille saman viestin kuin kirjoitit meille.

Nyt olisi tärkeää, ettet jäisi tämän asian kanssa yksin, vaan kertoisit tapahtuneesta pikimmiten luotettavalle aikuiselle. Voit ottaa yhteyttä myös muihin auttaviin chat- ja puhelinpalveluihin, joissa voit keskustella tapahtuneesta:

  • Rikosuhripäivystys Rikusta saat neuvontaa. Voit myös soittaa Rikun maksuttomaan numeroon 116006 (auki tänään klo 20 saakka).
  • MLL:n lasten -ja nuorten chat -palvelussa voit keskustella nimettömästi tapahtuneen herättämistä tunteista ja ajatuksista. Chat on auki joka päivä klo 17-20.

Älä siis jää yksin asian kanssa, vaan ole rohkeasti yhteydessä yllämainittuihin paikkoihin. <3

Oliko vastauksesta hyötyä?