Seksi
Nimimerkki: 100

Seksitautien tarttuminen käsien välityksellä

Hei! Voiko sukupuolitauti tarttua käsien välityksellä jos käsissä ei ole eritettä? Eli jos käsi on ensin ollut toisen ihmisen limakalvoilla mutta siihen ei mennyt yhtään hänen eritettään ja seuraavaksi se on minun limakalvoillani mutta kädessä ei ollut yhtään eritettä? Jotta seksitauti voisi käsistä tarttua pitäisikö käsissä olla eritettä?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Seksitaudeiksi kutsutaan joukkoa bakteerien, virusten ja alkueläinten aiheuttamia tauteja, joista tavallisimpia ovat klamydia, kondylooma, sukuelinherpes, kuppa, tippuri ja HIV-infektio. Seksitaudit tarttuvat pääasiassa suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä tai suojaamattomassa suuseksissä.

Turvallisessa seksissä seksitaudit eivät tartu. Kondomi suojaa hyvin seksitaudeilta. Jos siemennestettä, miehen esiliukastetta, emätineritettä tai verta (eli mahdollisesti tartuttavaa eritettä) ei pääse genitaalialueen tai suun limakalvoille, on seksi siltä osin ns. turvallista. Näin ollen vastaus kysymykseesi siis on, että mikäli käteen ei ole seksikontaktissa tullut tartuttavaa eritettä, ei ole riskiä saada seksitautitartuntaa.

Hyvää alkanutta vuotta 2020!

Oliko vastauksesta hyötyä?