Seksi
Nimimerkki: hjk

Seksistä puhuminen ja suostumus

Olen tyttö enkä tiedä että miten saisin tyttöytäväni sänkyyn kun en haluu sanoo sille et panaanko nii miten saan tytön sänkyyn ja siltä vaatteet pois?

Moi! Kiva kun laitoit meille viestiä!

Pohdit, miten saisit tyttöystäväsi harrastamaan kanssasi seksiä. Et halua kysyä asiasta suoraan, eikä näin tarvitsekaan tehdä, vaan asiaa voi lähestyä hienovaraisemmin. Ihan ensimmäinen askel kohti mahdollista seksin harrastamista on se, että keskustelette asiasta tyttöystäväsi kanssa: Miltä ajatus seksistä tuntuu? Koetteko molemmat olevanne valmiita seksiin? Mikä teidän mielestänne on seksiä ja millainen merkitys seksillä on parisuhteessa? Mikäli tyttöystäväsi ei koe vielä olevansa valmis seksiin, painostamisen tai suostuttelun sijaan hänelle tulee antaa aikaa ja tilaa. Toisaalta voi myös olla, että hänellä on samankaltaisia haluja sinua kohtaan.

Ennen seksin harrastamista toisen kanssa on tärkeää, että olette tutkailleet omia seksiä koskevia mieltymyksiänne, toiveitanne, halujanne ja rajojanne sekä keskustelleet niistä yhdessä. Voitte keskustella esimerkiksi siitä, mistä tykkäätte ja ette tykkää, millaisia asioita haluaisitte kokeilla yhdessä ja mitä toiveita teillä on seksille. Kommunikointi on tärkeää myös seksin aikana, jolloin voi esimerkiksi varmistaa, tuntuuko kumppanista hyvältä sekä kertoa, miltä itsestä tuntuu. Avoin ja rehellinen kommunikaatio, kuulluksi tuleminen ja toisen huomioiminen lisäävät luottamuksen ja turvallisuuden tunnetta, mikä on edellytys nautinnolliselle seksille.

Toiveesi saada tyttöystäväsi sänkyyn ja häneltä vaatteet pois on täysin ymmärrettävä. Tämänkaltaisten seksuaalisten tekojen kohdalla on kuitenkin tärkeää huomioida, että ne edellyttävät kumppanisi suostumusta. Suostumus tarkoittaa seksin osapuolten yhteistä halua ja myöntymistä seksuaalisiin tekoihin. Etenkin suhteen alussa paras tapa varmistaa suostumus on kysyä asiasta suoraan, esim. ”saanko koskettaa sinua näin” tai ”tykkäätkö, jos tekisin sinulle näin”. Jos haluat, voit kertoa kumppanillesi haaveilleesi hänen koskettamisestaan alasti sekä kysyä, millaisia ajatuksia tämä hänessä herättää. Haluaako hän mahdollisesti samaa? Suostumuksen kohdalla tulee myös muistaa, että suostumus tulee saada joka kerta uudestaan. Kerran saatu suostumus ei siis tarkoita, että sama asia olisi automaattisesti jatkossakin ok. Lisäksi suostumuksen voi aina peruuttaa missä vaiheessa tahansa. Voit lukea lisää suostumuksesta Hyvä Kysymys -sivustolta.

Avoimen kommunikaation ja suostumuksen varmistamisen lisäksi ehkäisy ja siitä neuvotteleminen ovat olennainen osa seksiä. Seksitaudit voivat nimittäin tarttua myös vulvallisten välisessä seksissä. Teille sopivien ehkäisymenetelmien valintaan saatte vinkkejä täältä. Lisäksi jos teillä aiemmin on ollut minkäänlaista seksiä muiden kanssa, ennen seksiä toistenne kanssa olisi hyvä käydä seksitautitesteissä selvittämässä, onko kummallakaan teistä seksitauteja.

Seksissä ja ihmissuhteissa on tärkeää kunnioittaa toinen toisiaan. Olettehan ymmärtäväisiä toisianne kohtaan ja etenette rauhassa teille sopivassa tahdissa. Toivotan sinulle ja tyttöystävällesi antoisia keskusteluja sekä mukavia yhteisiä hetkiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?