Seksi
Nimimerkki: yks poika

Seksin terveyshyödyt, mielihyvä ja turvallisuus

Onko siemensyöksyjen ja orgasmien saamisesta jotakin terveydellisiä hyötyjä? Onko seksillä ylipäänsä vaikutusta terveyteen?

Moikka!

Seksin terveysvaikutusta kannattaa ehkä tarkastella siitä näkökulmasta, että seksin kuuluisi tuottaa mielihyvää ja sitä kuuluisi harrastaa vain täysin omasta ja mahdollisen seksikumppanin vapaasta tahdosta. Tuntuessaan hyvältä ja turvalliselta, seksi tuo hyvän olon tunnetta, rentouttaa ja voi helpottaa esimerkiksi stressiä. Toisen ihmisen kosketus ja läheisyys on meille ihmisille tärkeää, etenkin jos olonsa voi kokea toisen kanssa turvalliseksi, rakastetuksi ja hyväksytyksi. Kaikilla näillä on positiivinen vaikutus niin mielenterveyteen kuin fyysiseenkin terveyteen.

Meillä kaikilla on erilainen tarve harrastaa seksiä ja lisäksi jokaisella halukkuus seksiin voi vaihdella eri elämänvaiheissa. Kaikilla on myös omat mielihalunsa. On tärkeää kunnioittaa tietysti toista, mutta myös itseään näiden asioiden suhteen. Jos ei koe tarvetta harrastaa seksiä usein, siinä ei ole mitään pahaa tai epäterveellistä. Itseään ei kannata lähteä liikaa vertailemaan muihin, koska olemme jokainen yksilöitä omine tarpeinemme.

Jos seksi ei tunnu hyvältä, tai siihen suostuu toisen painostuksesta tai jostain muusta syystä kuin todellisesta omasta halustaan, seksi voi aiheuttaa pahaa mieltä ja ikäviä kokemuksia. Jos esimerkiksi hakee vain toisen hyväksyntää seksin kautta, saattaa joutua tilanteisiin, joista tekisi mieli päästä pois. Ikävät ja omaa minuutta loukkaavat kokemukset seksissä voivat vaivata myöhemminkin elämässä ja vaikuttaa siihen, miten seksistä pystyy nauttimaan ja kokeeko oloaan turvalliseksi. Siksi kannattaa kunnoittaa itseään eikä suostua mihinkään sellaiseen, jota ei itse halua tehdä.

Parhaimmillaan seksi on kuitenkin tärkeä osa elämää ja tuo nautintoa ja mielihyvää terveyttä tukien!

Oliko vastauksesta hyötyä?