Seksi
Nimimerkki: Pokeri pelaaja

Seksi, peniksen koko ja kondomien ostaminen

Seurustelen tytön kanssa ja haluttaisiin harrastaa seksiä mutta penikseni on erektiossa 7-8cm pitkä enkä oikein kehtaa mennä ostamaan kortsuja.

Moikka!

On ihan luonnollista, että nuoruudessa herää kiinnostus seksiin ja seksin harrastamiseen. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei seksin harrastamiseen ole mikään kiire. Seksiä voi olla monikin eri asia ja se voidaan ymmärtää laajasti kaikenlaiseksi sellaiseksi tekemiseksi, jonka tarkoitus on tuottaa kehollista nautintoa ja hyvän olon tunnetta. Seksi ei siis ole pelkkää yhdyntää, vaan sillä voidaan tarkoittaa myös kaikenlaista nautintoon tähtäävää koskettelua ja hyväilyä, suuseksiä ja itsetyydytystä.

Ennen seksin harrastamista on tärkeää se, että keho ja mieli ovat riittävän kehittyneitä ja valmiita seksiin. Jos mielessä on paljon ratkaisemattomia kysymyksiä seksiin liittyen, voi olla hyvä vielä odottaa. Sitä, milloin on kypsä harrastamaan seksiä, ei voi arvioida esimerkiksi iän mukaan, vaan se on kunkin oma henkilökohtainen kokemus. Tähän kokemukseen vaikuttaa se, missä vaiheessa oma murrosiän kehitys on, mutta myös se, mitä on henkisesti valmis ja halukas kehollaan tekemään ja mitä haluaa omalle keholleen tehtävän. Pohtiessa seksin harrastamista toisen ihmisen kanssa onkin erityisen tärkeää puhua näistä asioista yhdessä mahdollisen seksikumppanin kanssa, ja jutella esimerkiksi siitä, missä menevät rajat sille mitä haluaa ja ei halua tehdä ja mikä seksissä mietityttää tai huolettaa.

Viestisi perusteella oletan sinun pohtivan sitä, onko peniksesi pituus normaali erektiossa. Penis ja erityisesti sen koko mietityttää lähes jokaista sellaisen omaavaa henkilöä jossain vaiheessa nuoruutta. Peniksiä on monen kokoisia, värisiä ja mallisia – oikeastaan niitä on niin paljon erilaisia kuin on ihmisiäkin. Penis saavuttaa täyden mittansa yleensä parin vuoden kuluttua murrosiän alkamisesta. Voi hyvin olla, että murrosikäsi ja peniksesi kehitys on vielä kesken. Murrosiän jälkeenkin peniksen koko ja muoto saattavat vielä vaihdella.

Niin sanotusti ”normaalin kokoista” penistä on haastavaa, mutta myös tarpeetonta määrittää, koska koolla ei ole merkitystä peniksen toiminnan, kuten virtsaamisen, lisääntymisen tai seksissä onnistumisen ja siitä nauttimisen kannalta. Peniksen kokoon ei voi itse vaikuttaa, joten omaan kehoon kannattaa opetella suhtautumaan lempeästi. Jokaisen keho on hyvä sellaisenaan. Seksiin ja seksuaalisuuteen voi liittyä epävarmuutta, mutta seksissä on kysymys paljon muustakin kuin sukuelimistä. Nautintoa ja mielihyvää voi tuottaa monin eri tavoin.

Ennen seksiä/yhdyntää on keskusteltava myös seksitautien ja raskauden ehkäisystä seksikumppanin kanssa. Seksitaudeilta suojautuminen on tärkeää myös suuseksissä. Sinua mietitytti viestissäsi myös kondomien ostaminen. Kondomien ostamiseen voi liittyä nolostumisen tunnetta, mikä on täysin ymmärrettävää aina alkuun. Kondomien ostaminen osoittaa kuitenkin, että toimit vastuullisesti ja pidät huolta seksuaaliterveydestä. Kondomien ostamiselle ei myöskään ole olemassa mitään ikärajaa. Kondomeja voi hankkia esimerkiksi apteekista, ruokakaupasta tai nettikaupoista, ja omaan käyttöön sopivan löytää kokeilemalla eri vaihtoehtoja sitten kun asia on ajankohtaista.

Jos sinua vielä kovasti mietityttää seksiin liittyvät asiat, voi olla vielä hyvä odottaa seksin aloittamista ja jutella asiasta rauhassa tyttöystäväsi ja tarvittaessa jonkun turvallisen aikuisen kanssa. Esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissä voit halutessasi jutella asiasta anonyymisti ammattilaisen kanssa.

Lue vielä näiltä sivuilta lisää suostumuksesta seksiin ja ekasta kerrasta.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Oliko vastauksesta hyötyä?