Seksi
Nimimerkki: Sol

Seksi ja epävarmuus oman kehon ja ulkonäön suhteen

Onkohan seksi aikuisena parempaa kuin nuorena? Minua vaivaa, että olen niin epävarma oman kehoni suhteen. Minulla ei ole isoja rintoja, eikä edes poikien haaveilemaa timmiä takamusta. Miten voisin saada lisää itsevarmuutta? Olisi niin paljon helpompaa, kun ei tarvitsisi miettiä olenko tarpeeksi hyvä ja haluttava.

Hei, kiitos kysymyksestä!

Harmi kuulla, että koet epävarmuutta omaa kehoasi kohtaan. Onko joku joskus kommentoinut kehoasi tai osaatko arvioida mistä tällaiset ajatukset ovat syntyneet? Kuulostaa, että sinulla on aika vahva uskomus, että pojat haaveilevat vain isoista rinnoista tai timmistä takamuksesta. Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä ja ihmiset pitävät monenlaisia kehoja seksikkäänä ja viehättävänä. Kehon ulkoiset tekijät eivät myöskään ole seksissä ja nautinnon kokemisessa ainut tekijä. Myös kiintymys kumppaniin, toisen persoona ja luonne saavat halut syttymään.

Kaikki lähtee siitä, että arvostat itseäsi ja koet itse olevasi hyvä ja haluttava. Sinun ei tarvitse saada hyväksyntää kehostasi ulkopuolisilta ihmisiltä. Voisit tarkastella omia ajatuksiasi ja uskomuksiasi omaa kehoasi kohtaan ja kirjoittaa ne paperille ylös. Millaisilla sanoilla ja lauseilla puhut itsellesi? Todennäköisesti puhut itsellesi aika kriittiseen sävyyn. Voisitko alkaa puhumaan itsellesi ja omalle kehollesi kauniimmin?

Vanhemmiten seksi voi olla parempaa siltä osin, että on sinut oman kehon kanssa, eikä turhaan häpeile itseään. Se vapauttaa energiaa nautinnolle, rentoudelle ja terveelle itsekkyydelle seksin aikana. Suosittelen lämpimästi varaamaan ajan myös seksuaalineuvojan- tai terapeutin vastaanotolle, jos kriittinen sisäinen puhe on jatkuvaa ja siitä tuntuu vaikealta päästä eteenpäin.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?