Sähkösavuke
Nimimerkki: Lippe

Sähkötupakan höyryn haitat sivullisille

Aiheuttaako sähkötupakan höyry haittaa samassa tilassa oleville kuten tavallisen tupakansavu?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Sähkötupakan on todettu sisältävän haitallisia aineita, mutta pääosin huomattavasti vähemmän kuin tavallisten savukkeiden. Suurin ero passiiviseen tupakointiin nähden on se, että sähkötupakkaa käytettäessä ei altistuta palamisreaktiossa syntyville haitallisille aineille kuten häälle.

Jos sähkötupakassa käytetään nikotiinipitoisia nesteitä, voi höyrylle altistuminen nostaa veren nikotiinipitoisuuden mahdollisesti jopa samalle tasolle kuin passiivisessa tupakoinnissa. Nikotiinin lisäksi sähkötupakan käyttö tuottaa myös muita haitallisia yhdisteitä ilmaan, mutta niiden määrä on pääosin pieni. Sähkötupakkamalleja ja niissä käytettyjä nesteitä on kuitenkin paljon erilaisia, joten sähkötupakan höyryn vaikutuksia ei voida yleistää koskemaan kaikkia sähkötupakkamalleja ja -nesteitä

Vaikka savukkeisiin nähden sähkötupakasta kertyisikin huoneilmaan vähemmän haitallisia aineita, se ei tarkoita, etteikö niistä olisi haittaa muille samassa tilassa oleville. Sähkötupakan höyrylle altistumisen vaikutuksista terveyteen tarvitaan kuitenkin vielä lisää tutkimustietoa.

Mukavaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?