Seksi
Nimimerkki: Syksyllä 13v

Ruskea mönjä alkkareissa

Hei! täytän syksyllä 13 ja menkoista ei ole kuulunut mitään. Valkovuoto on ollut jo pari vuotta ja muita murrosiän muutoksia on jo tapahtunut. Eilen kuitenkin huomasin että alushousuihini on tullut jotain ruskeaa mönjää, ja kun pyyhkii emättimestäni tulee sitä samaa. Mitä tämä on? Liittyykö tämä menkkoihin? Pitääkö olla huolissaan? Onko tämä normaalia?. Yritin googlettaa asiaa, mutta en saanut mistään mitään tietoa.

Moikka!

Murrosikäsi vaikuttaa olevan hyvässä vauhdissa. Kertomasi perusteella voi hyvinkin olla, että myös kuukautisesi ovat alkamassa! Ensimmäinen vuoto voi olla usein rusehtavaa, ja kuukautisvuodon väri voi muutenkin hieman vaihdella vaaleanpunaisesta ruskeaan. Kuukautiset ovat kaikilla erilaiset ja vuodon värin lisäksi myös vuodon runsaus ja kesto voivat vaihdella. Kannattaa tästä lähtien pitää mukana kuukautissuojaa, jotta olet varautunut seuraavaa vuotoa varten.

Jos sinua mietityttää jokin asia kuukautisiin liittyen, voit rohkeasti ottaa sen puheeksi esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Lisätietoa kuukautisista voit lukea muista Kysy asiantuntijalta -palvelun vastauksista.

Kivaa alkanutta syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?