Seksi
Nimimerkki: huolestunut

Runsaat kuukautiset ehkäisykapselin sivuvaikutuksena

Moikka, mulle asetettiin viime kuussa Nexaplanon ehkäisykapseli. Yhdet sivuvaikutukset ovat että kuukautiset saattavat runsaantua, ja minulle kävi juuri niin. Menkat kesti 10 päivää, ja vähän vielä tiputtelee. Tarkoittaako tämä automaattisesti sitä että kuulun niihin joilla kuukautiset ovat tälläiset koko 3 vuoden ajan, vai tulisiko minun odottaa 3 kuukautta vielä ennen poistoa? Opiskelijana kun ei ole varaa rampata lääkärissä

Moi! Kiitos kysymyksestä!

Kysymyksesi perusteella sinua huolettaa se, tulevatko kuukautisesi jatkossakin olemaan runsaat ehkäisykapselin sivuvaikutuksena.

Koska kapseli asetettiin sinulle viime kuussa, nyt on vielä aivan liian varhaista tehdä tulkintaa siitä, sopiiko kapseli sinulle vai ei. Tässä vaiheessa ei voi vielä arvioida, olivatko runsaat kuukautiset kertaluontoinen, vai toistuva asia. Kuukautiskierto ja -vuoto kun saattaa vaihdella normaalistikin. Kannattaa odottaa ja seurailla kuukautisia rauhassa jopa 6kk, jotta asiaa pystyy paremmin arvioimaan. On hyvä huomioida myös se, ettei runsaan kuukautisvuodon ehkäisykapselin kanssa tarvitse tarkoittaa sitä, ettei kapselia voisi käyttää. Tietenkin runsaat kuukautiset voivat aiheuttaa sinulle harmitusta. Runsaita vuotoja voidaan myös hallita monin keinoin. Joskus jopa käytetään samanaikaisesti minipillereitä kuuriluontoisesti pitämään vuotoa poissa. Odota siis ihan rauhassa vielä muutama kuukausi, ja jos tilanne sinua vielä suuresti mietityttää, rohkaisen sinua olemaan yhteydessä paikkaan, josta ehkäisykapseli sinulle määrättiin.

Aurinkoista syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?