Seksi
Nimimerkki: huolestunut

Rintojen kehittyminen

Hei. Olen 12v tyttö ja minua huolestuttaa rintojeni kasvu. Onko se normaalia että rintani sojottavat sivulle eikä eteenpäin? Nännini ovat myös ns turvonneet ja ulkonevat. Häpeän rintojani todella paljon nännieni takia. Mistä nännien turvotus ja suuruus johtuu? Jos minulla on kylmä nännit näyttävät normaaleilta mutta muuten ne ovat ulkonevat ja suuret. Haluaisin tietää mistä tämä johtuu.

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Kuulostaa sitä, että sinulla on ihan normaalit kasvavan nuoren tytön kehittyvät rinnat. Kun tytöllä alkaa rintojen kehitys murrosiässä, alkuun vain nänni on yleensä koholla. Sen jälkeen rintarauhaskudosta alkaa muotoutua, itse rinta kohota ja nännin ympärillä oleva nännipihakin suurenee ja voi muodostaa myös erillisen kummun. Nännipiha voi rintojen kehityttyä laskea niin, että itse nänni jää vain koholle. Murrosiässä rintojen kehittyessä niiden koko ja muoto siis muuttuu. Toinen rinta voi olla esimerkiksi toista rintaa suurempi ja nännin alueet voivat olla keskenään erilaisia.

Oikeastaan rintoja ja nännejä on lopulta erilaisia yhtä paljon kuin maailmassa on naisia. Joillakin rinnat suuntautuvat enemmän sivulle kuin toisille, toisilla nännin alue ja nännit ovat suuremmat tai tummemmat kuin toisilla, toisilla taas on pienemmät ja toisilla isommat rinnat. Mitään oikeaa muotoa tai kokoa ei ole olemassa rintojen suhteen. Rinnat muotoutuvat myös elämän aikana vielä aikuisenakin esimerkiksi raskauden ja imetyksen jälkeen. Kylmässä nännipihan lihakset supistuvat, samoin yleensä kiihottuessa, ja nänni nousee paremmin esille. Tämä on normaali reaktio. Rinnoista ja niiden kehityksestä löydät lisää tietoa täältä.

Murrosiässä kehossa tapahtuu paljon erilaisia muutoksia ja ne voivat hämmentää ja nolottaakin. Joskus muutokset eivät ole sitä, mitä ehkä odotti ja toivoi. Kasvat ja kehityt vielä, kehosi ei ole vielä aikuisen naisen keho. Oletko pohtinut, mistä kaikesta pidät kehossasi? Voisitko keskittyä ja muistuttaa itseäsi näistä kohdista aika ajoin? Ja kaikkein tärkeintähän on se, mitä meissä on sisällä ja millaisia ihmisiä olemme toisillemme ja itsellemme. Toivottavasti ajan kanssa opit arvostamaan omaa kehoasi, sillä se on ainutlaatuinen.

Aurinkoista kevättä!

Oliko vastauksesta hyötyä?