SeksiYleinen
Nimimerkki: piip

Rinnasta tuleva erite ja rintasyöpä

Epäilen, että mulla on rintasyöpä. Oon googletellut (huono asia) ensioireita ja yhtenä oireena oli toisesta rinnasta tuleva erite, joka on kirkasta. Mulla tulee välillä vähän molemmista, mut ei kirkasta eikä hälyttävän näköstä ja on tosi vähäistä, en usko että on normaalia silti. Oikee rinta kipeä, mutta ei oo mitään pattia tai muuta. Olen siis neljätoista ja kuukautiset ovat alkaneet puolisen vuotta sitten. (en tiedä vaikuttaako) Olen myös tosi herkkä ja tällaiset ”huolet” vaikuttavat jokapäiväiseen elämääni, mut se on taas asia erikseen. Kysymys siis on, että onko mahdollista, että mulla on rintasyöpä vai oonko vaan sekasin?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Yleensä syöpäepäilyn kannalta on huolestuttavampaa, jos kirkasta tai veristä eritettä tulee vain toisesta rinnasta. Olet lisäksi vielä hyvin nuori ja rintasyöpä on senkin vuoksi kohdallasi erittäin epätodennäköinen. Molemmista rinnoista tuleva erite voi johtua pikemminkin muista syistä kuin syövästä, esimerkiksi hormonaalisista tekijöistä tai joistain tietyistä säännöllisistä lääkityksistä. Lisäksi rinnassa voi olla tulehdus, joka tosin yleensä on toispuoleinen, ja tällöin erite on märkäisempää. Sinun kannattaisi kuitenkin hakeutua lääkärin vastaanotolle keskustelemaan asiasta. Tarvittaessa lääkäri voi ehdottaa otettavaksi myös joitakin verikokeita. Tilannetta voidaan jäädä seuraamaan, jos mitään hoidettavaa syytä ei löydy.

Olet 14-vuotias ja rintasi voivat vielä kehittyä ja muotoutua. Omat rinnat on hyvä oppia tuntemaan ja onkin hienoa, että olet tutkinut rintojasi ja havainnut niissä tapahtuvia muutoksia.

Kerroit viestissäsi huolehtivasi herkästi erilaisista asioista. On varsin tavallista, että meitä ihmisiä voi joskus huolettaa esimerkiksi jonkin vakavan sairauden mahdollisuus. Jos huomaa, että murehtii kuitenkin usein tällaisia asioita, siitä voi olla hyvä jutella esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai koulupsykologin kanssa. Lisäksi jos oikeasti itsellä on jokin oire tai vaiva, sen voi käydä tutkituttamassa lääkärin vastaanotolla, jolloin vaivaan saa selvyyden, eikä sitä ei jää pelkäämään itsekseen pitkäksi aikaa.

Tsemppiä kevääseen!

Oliko vastauksesta hyötyä?