Seksi
Nimimerkki: 18vnaisenalku

Raskauden mahdollisuus minipillereitä käytettäessä

Hei, oon käyttänyt minipillereitä 15-vuotiaasta asti eli oon ollut nyt ilman kuukautisia kolme vuotta. Onko mahdollista että voisin tulla raskaaksi vaikka ei kuukautisia ole?
On vakituinen sama kumppani ja emme käytä kondomia lisä ehkäisynä. Raskaustestin oon tehnyt aina sillon tällöin varalta.

Moikka ja kiitos viestistä!

Kirjoitit, että minipillereiden vaikutuksesta kuukautisvuotosi ovat jääneet pois ja mietit että voitko tulla raskaaksi, ja myös, että miten huomaisit raskauden, kun vuotoja ei tule.

Hyvä kysymys!  Mikään ehkäisymenetelmä ei ole 100% varma, vaikkakin säännöllisesti käytetty pilleri on hyvin lähellä täyttä suojaa. Eli raskaudelle on tässäkin tapauksessa olemassa pienenpieni mahdollisuus. Jos suojaa vielä haluaa vielä parantaa, on kondomin käyttö pillerin lisäksi yksi tapa.

Mikäli raskaus pillerin säännöllisestä käytöstä huolimatta alkaisi, mikä siis on hyvin epätodennäköistä, huomaisit sen todennäköisesti raskauden merkeistä, kuten rintojen kiristys ja kasvu, pahoinvointi jne. Jos tämän tyyppisiä oireita ilmenisi, on hyvä idea tehdä raskaustesti.

Hyvää syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?