Seksi
Nimimerkki: ääk
Ikä: 13-15v

Raskauden mahdollisuus

moikka
annoin suuseksiä poikaystävälleni eikä hän lauennut, mutta touhutipoissa voi kuitenkin siittiötä olla, tämän jälkee pesin käteni saippualla, tästä noin puoli tuntiä itsetyydytin itseäni, sormeni kävivät ensin suussani ja sitten emättimessä.
Tämä kaikki tapahtui ovulaation aikana, onko mahdollista että esimerkiksi suusta sormilleni olisi mahdollista päästä siitiötä ja sormista emättimeen ja tätä kautta mahdollisuus raskauteen?
Haluaisin tietää mahdollisuudet tällaisestä tilanteesta raskaaksi tulemiselle vai stressaanko vaan turhaan.

Moi nimimerkki ääk!

Hienoa, että rohkenit laittaa meille viestiä, etkä jäänyt yksin huolesi kanssa. Kuvailemasi tilanne ei kuulosta siltä, että siinä voisi tulla raskaaksi. Olet aivan oikeassa, että touhutipoissa voi olla siittiöitä, jotka emättimeen päätyessään saattavat johtaa raskauteen. Kerroit kuitenkin, että pesit kätesi saippualla seksin jälkeen, jolloin mahdollisia siittiöitä ei luultavasti ole jäänyt käsiisi. Lisäksi seksistä poikaystäväsi kanssa oli kulunut puoli tuntia ennen kuin aloit tyydyttää itseäsi. Tuossa ajassa mahdolliset siittiöt ovat jo kulkeutuneet pois suustasi syljen mukana. Jos puolestaan käsissäsi olisi ollut tuoretta esiliukastetta (eli touhutippoja) tai spermaa ja olisit työntänyt sormesi emättimeesi, raskaaksi tuleminen olisi voinut olla mahdollista. Tästä syystä käsien peseminen on tärkeää, kuten fiksusti teitkin.

Vaikka suuseksissä ei voi tulla raskaaksi, kannattaa tiedostaa, että siinä on olemassa seksitautien tarttumisen riski. Mikäli ei ole varmuutta siitä, onko itsellä tai toisella seksitautia, annettaessa suuseksiä penikselle olisi hyvä käyttää kondomia, kun taas antaessa suuseksiä pimpille tulisi käyttää suuseksisuojaa  tai halkaistua kondomia.

Mikäli kuitenkin olette toistenne ensimmäiset seksikumppanit, teillä ei voi olla seksitauteja. Jos jommallakummalla teistä on ollut aiemmin seksiä myös muiden kanssa, seksitautitesteihin meneminen on ainoa tapa selvittää, onko itsellä seksitautia. Seksitaudit tulee testata käytettyjen seksitapojen mukaan: tavallisesti näyte otetaan sukuelimen limakalvolta tai virtsasta, mutta jos on ollut suojaamatonta suuseksiä, näyte otetaan myös nielusta.

Toivottavasti vastaukseni auttoi lievittämään stressiäsi. Halutessasi voit lukea lisää Hyvä Kysymys -sivuston artikkelista siitä, miten voi tulla raskaaksi. Erilaisista ehkäisymenetelmistä puolestaan saat lisää tietoa Ehkäisynetistä.

Oliko vastauksesta hyötyä?