NikotiinipussitNikotiinituotteet
Nimimerkki: 026
Ikä: 13-15v

Pystyykö vettä juomalla laimentamaan virtsaa niin, ettei nikotiini näy virtsanäytteessä?

Pystyykö virtsa nikotiini testissä mitenkään huijaamaan tai jos juo vaikka ihan super paljon vettä ja virtsaa monta kertaa niin poistaako se sitä.

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Nikotiinia tosiaan pystytään tutkimaan virtsastakin, mutta harvoin siihen on tarvetta. Esimerkiksi terveystarkastuksissa tai perusterveydenhuollon pyytämissä labra-/virtsatesteissä sitä ei rutiininomaisesti tutkita, eikä se siis vahingossa sellaisten tutkimusten yhteydessä paljastu.

Nikotiini poistuu muutenkin melko nopeasti elimistöstä. Veren nikotiininpitoisuus puoliintuu jo noin kahdessa tunnissa.

On kuitenkin olemassa myös pikatestejä, jotka tutkivat nikotiinin sijaan kotiniinin eritystä. Tällaisia tuotteita ainakin markkinoidaan niin, että ne tunnistavat tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön kotiniinin takia jopa 2-3 päivää tuotteiden käytön jälkeenkin.

Valitettavasti emme osaa ottaa siihen kantaa, voiko nikotiinin poistumista nopeuttamaan vettä juomalla. Emme voi sitä kuintenkaan suositella. Vettä ei kannata ylipäätäänkään juoda liikaa, sillä nopea suurten vesimäärien juominen voi johtaa vesimyrkytykseen, jossa veren natriumpitoisuus laskee liikaa.

Me täällä Fressiksessä suosittelemme vahvasti pysymään erossa nikotiinituotteista. Ei testien ja kiinnijäämisen pelosta, vaan koska se on terveytesi kannalta fiksu teko 🙂 Voit lukea nikotiinin haitoista täältä.

Kivaa kesän odotusta sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?