Seksi
Nimimerkki: .
Ikä: Yli 18v

Pitääkö ehkäisykapselin kanssa noudattaa arjessa erityistä varovaisuutta?

Voiko ehkäisykapseli mennä rikki jos esimerkiksi nukkuu kyljellä niin, että käsi jää alle? Onko tilanteita, joissa kapselin kanssa pitäisi olla varovainen vai voiko arkea elää niin kuin sitä ei olisikaan?

Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Ei hätää, ehkäisykapseli ei mene rikki, vaikka nukkuisit käsivarren päällä, eikä kapselia tarvitse muutenkaan varoa arjessa 😊

Ehkäisykapseli on pieni, taipuisasta materiaalista valmistettu noin tulitikun kokoinen ehkäisymenetelmä. Ehkäisykapseleita on kahta eri vaihtoehtoa: 1-sauvainen 3 vuoden ehkäisyyn ja 2-sauvainen 5 vuoden ehkäisyyn. Suomessa käytössä olevat ehkäiskapselit sisältävät keltarauhashormonia. Hormoni estää munasolun irtoamisen (ovulaation) ja paksuntaa kohdunkaulan limakalvoa, mikä vaikeuttaa siittiöiden liikkumista.

Ehkäisykapseli on erittäin luotettava ehkäisymenetelmä. Lääkäri tai hoitaja asettaa sauvan (tai sauvat) paikallispuudutuksessa ihon alle olkavarren sisäsivulle. Kun ehkäisykapseli on asetettu, se toimii jatkuvasti jopa 3 tai 5 vuoden ajan. Kun hedelmällisyys halutaan palauttaa, kapseli poistetaan pienellä leikkauksella ja sen vaikutus lakkaa hyvin nopeasti.

Hyvää alkanutta kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?