Seksi
Nimimerkki: Heija

Pimpin kostuminen

Kuinka pimpin kostuminen tapahtuu? Erittyykö tytöillä jotain eritettä jostakin reiästä, vai mistä se oikein tulee? Onko se samanlaista kuin pojilla touhutipat? Tuleeko sitä yhdynnän aikana koko ajan lisää? Tuntuuko pimppi lämpimältä, kun poika vie pippelin sinne? Vai tuntuuko pippeli lämpimältä tytöstä, kun se työnnetään pimppiin?

Moikka!

Emätin on noin 6-12 senttimetriä pitkä ja se on naisen sukupuolielinten putkimainen ja lihaksikas osa. Emätin yhdistää naisen ulkoiset sukupuolielimet ja kohdun. Emätin toimii erilaisten eritteiden, kuten valkovuodon ja kuukautisten poistumisreittinä, sekä naisen yhdyntäelimenä, jonka kautta hedelmöittyminen ja raskaus mahdollistuu.

Emätin kostuu seksuaalisen kiihottumisen myötä, kun sen seinämistä erittyy kehon tuottamaa liukastetta, joka mahdollistaa yhdynnän emättimeen. Kiihottumiseen vaikuttaa moni asia, kuten hormonit, seksuaalinen halukkuus ja mielikuvat sekä kehon koskettelu ja hyväily. Kostuminen on riippuvainen halukkuudesta ja kiihottumisesta. Jos niitä ei ole, lakkaa kostuminenkin. Joskus tosin emätin voi kostua myös ilman seksuaalista kiihottumista. Poikien touhutipat ovat tavallaan sama asia, myös niiden tehtävä on toimia liukasteena seksissä.

Kiihottuessa myös kehon lämpötila ja syke nousee sekä verenkierto kiihtyy ja sen vuoksi mm. emätin ja penis voivat tuntua lämpimiltä. Se miltä yhdyntä kummastakin tuntuu, selviää siinä tilanteessa, siihen emme osaa täällä palstalla tyhjentävästi vastata.

Voit lukea aiheesta vielä lisää Hyvä Kysymys-sivuilta emättimestä ja kiihottumisesta.

Hyvää kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?