SeksiYleinen
Nimimerkki: Piip

Pienet näppylät häpyhuulten limakalvoilla ja huulissa

Mulla on ilmestynyt häpyhuulten limakalvoille outoja muutoksia, vaaleaa todella pientä näppylää tavallaan isossa rykelmässä, ei tunnu helposti sormella mutta näkyy kun katsoo tarkasti. Nyt huomasin että myös huuliin ilmestynyt samanlaisia näppylöitä. Voiko mulla olla sukupuolitauti vai voiko viitata johonkin muuhun sairauteen?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Näkemättä limakalvoa ja huulia on vaikeaa varmuudella sanoa, mistä on kyse. Häpyhuulten limakalvolla on paljon rauhasia, jotka voivat näkyä epätasaisuutena ja näppyinä. Nämä ovat ihan normaaleja juttuja. Huulissakin voi olla kuivumisesta tai muusta ärsytyksestä johtuvaa epätasaisuutta. Kuitenkin, kyse voi toki olla myös jostain ihottumasta, ihosairaudesta tai vaikka kondyloomasta.

Varmuuden asiaan saat käymällä lääkärissä. Jos tilanne on sellainen, ettei sinulla ole näpyistä haittaa, voit vielä seuratakin tilannetta rauhassa vaikka muutamien viikkojenkin ajan ennen ajan varaamista. Saattaahan olla, että näpyt tässä ajassa häviävät itsestään. Suosittelen välttämään stringejä, tiukkoja housuja sekä säännöllistä pikkuhousunsuojien käyttöä, jotta limakalvo ei hankaudu.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?