Seksi
Nimimerkki: Hmm

Peniksen koon mittaaminen ja ”normaali” koko

Moi,
Oon 12v ja mun peniksen koko on levossa noin 7,5cm ja erektiossa 14 tai 15cm

Moikka! Kiitos viestistä.

Et esittänyt varsinaista kysymystä, mutta oletan sinun pohtivan sitä, onko peniksesi pituus normaali levossa ja erektiossa. Penis ja erityisesti sen koko mietityttää lähes jokaista sellaisen omaavaa henkilöä jossain vaiheessa nuoruutta. On tavallista myös miettiä sitä, kehittyykö oma keho normaalilla tavalla. Jos siis mietit näitä asioita, et ole pohdintojesi kanssa yksin.

Peniksiä on monen kokoisia, värisiä ja mallisia – oikeastaan niitä on niin paljon erilaisia kuin on ihmisiäkin. Peniksen kokoon ei pysty itse vaikuttamaan, vaan se määräytyy vanhempien geenien mukaan. Valtaosalla aikuisista peniksen pituus on lepotilassa 7–10 senttimetriä ja jäykistyneenä 11–16 cm, mutta pituus voi vaihdella näiden lukujen molemmin puolin. Penis saavuttaa täyden mittansa yleensä parin vuoden kuluttua murrosiän alkamisesta. Murrosikä alkaa miesoletetulla sukupuolella kivesten kasvulla 9–13-vuotiaana.

Murrosiänkin jälkeen peniksen koko ja muoto saattavat vielä vaihdella. Penis reagoi esimerkiksi lämpötilan vaihteluun siten, että kuumalla se voi pidentyä ja kylmällä pienentyä. Peniksessä on paisuvaiskudosta, joka saa sen kasvamaan erektiossa. Kiihottuneena paisuvaiskudokseen virtaa verta, jonka seurauksena penis jäykistyy ja suurenee hetkellisesti sekä pituudeltaan että ympärysmitaltaan eli erektoituu.

Niin sanotusti ”normaalin kokoista” penistä on haastavaa, mutta myös tarpeetonta määrittää, koska koolla ei ole merkitystä peniksen toiminnan, kuten virtsaamisen, lisääntymisen tai seksissä onnistumisen ja siitä nauttimisen kannalta. On tärkeää huomioida myös se, että mittaamista saatetaan tehdä eri tavoilla, eikä siksikään eri pituuksia kannata vertailla keskenään.

Lue täältä vielä lisää peniksestä. Jos sinua huolestuttaa peniksesi kokoon liittyvät asiat, voit jutella niistä luottamuksellisesti esimerkiksi Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa. Jos peniksesi toiminnassa on jotain häiriötä tai siihen sattuu, kannattaa varata aika lääkärille omalta terveysasemalta tai mennä tapaamaan kouluterveydenhoitajaa.

Kivaa joulunaikaa!

Oliko vastauksesta hyötyä?