Tupakka
Nimimerkki: Vahinko

Paperitupakan polttaminen

Onko myrkyllistä jos on paperi tupakan mukana polttanut teippiä? Eli miulla oli paperi tupakka jossa oli teippiä kääritty sen ympärille en kuitenkaa välittänyt siitä sen enempää ja nyt kurkkuun sattuu ja oon nyt huolissani että kuolenko tähä vai mitä?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Valitettavasti on vaikea sanoa tarkkaan minkälaisia vaikutuksia paperin ja teipin polttamisesta on ollut. Mitään kovin vakavaa siitä tuskin on kuitenkaan vielä aiheutunut.

Paperitupakan polttamisesta liikkuu yleisesti uskomuksia, ettei se olisi haitallista. Palamisesta syntyvän savun hengittäminen on kuitenkin aina terveydelle haitallista, riippumatta siitä, mitä poltetaan. Savu voi muun muassa aiheuttaa päänsärkyä ja huonovointisuutta sekä ärsyttää hengityselimiä. Kertomasi kurkkukipu voikin olla seurausta juuri savun aiheuttamasta hengityselimien ärsyyntymisestä.

Tärkeintä olisi, että pysyt jatkossa erossa paperitupakasta ja myös muista tupakkatuotteista. Mikäli kurkkukipusi jatkuu pidempään tai asia vielä muuten vaivaa sinua, voi olla hyvä hakeutua esimerkiksi kouluterveydenhoitajan vastaanotolle.

Sama aihe on mietityttänyt Fressiksessä myös nimimerkkiä Paperi tupakka.

Mukavaa kevään odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?