Mieli
Nimimerkki: Aino
Ikä: 13-15v

Onko oikein, että opettaja käy suihkussa samassa pukuhuoneessa kuin oppilaat?

Meillä on koulussa liikunnan opettaja tullut jonkun kerran suihkuun yhdessä tyttöjen kanssa. Hän on noin 25v nainen. Itse olen kiinnittänyt huomiota hänen alusvaatteisiin. Hänellä on mustat stringit ja rintsikat. Jotkut pojat kuolaa häntä, kun hän on niin seksikkään näköinen. Olen miettinyt, haluaako hän esitellä alusvaatteitaan ja vartaloaan meille oppilaille. Jotkut eivät pidä hänestä juuri tuosta syystä, ja jotkut tytötkin kadehtivat hänen ulkonäköä. Onko oikein, että opettaja käy suihkussa kanssamme?

Hei ja kiitos viestistäsi.

Koulu on paikka, jossa jokaisella on oikeus kokea voivansa olla rauhassa ja ilman, että joutuu epämukaviin tilanteisiin. Hyvä siis että laitoit viestiä ja kerroit tilanteesta. Monissa kouluissa opettajille on erilliset suihkutilat, mutta aina näin ei ole. Tällaisissa tilanteissa kouluissa on vähän erilaisia käytänteitä siitä miten toimitaan, mutta aina on tärkeintä että oli käytänne mikä tahansa, siinä tulisi ottaa huomioon oppilaiden kokemukset.

Opettaja ei varmastikaan tarkoituksella halua esitellä vartaloaan, vaan voi olla että hänelle suihkussa käyminen on niin luonnollista että hän ei ole ymmärtänyt että hänen suihkuun tulonsa aiheuttaisi hämmennystä. Hämmennys on kuitenkin ihan ymmärrettävää. Asiasta olisi hyvä sanoa esimerkiksi rehtorille (tai muulle aikuiselle), jotta siihen voidaan tarvittaessa puuttua. Tai että saatte vähintään tietää mitkä perusteet opettajan toiminnalle on olemassa.

Rehtorilta voi myös pyytää, ettei opettaja saa tietää kuka asian on ottanut esiin. Joissain kouluissa on myös erilaisia kanavia, joiden kautta voi laittaa nimettömänä viestiä jos suoraan kertominen jännittää. Jos teillä ei sellaista ole, voi asian kirjoittaa paperille ja laittaa sen koulun postilaatikkoon. Ota asia siis rohkeasti esille, jotta asia ei jää vaivaamaan pidempään. Tsemppiä!

Oliko vastauksesta hyötyä?