Seksi
Nimimerkki: 11-vuotias
Ikä: 9-12v

Onko normaalia, että valkovuotoa tulee enemmän mitä tavallisesti?

Onko normaalia, jos valkovuotoa tulee enemmän mitä tavallisesti tulee? Onko mulla ehkä alkamassa kuukautiset? Valkovuotoa tuli siis ekä puoli teelusikallista. Ei ole siis ennen tullut niin paljoa kerralla.

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kuulostaa täysin normaalilta. Emättimessä on ja kuuluu aina olla jonkin verran valkovuotoa, ja sen määrä vaihtelee kuukautiskierron eri vaiheissa hormonien vaikutuksesta. Määrä usein lisääntyy munasolun irtoamisen, eli ovulaation aikaan.
Jos valkovuoto muuttuu väriltään rusehtavaksi, viittaa se usein kuukautisten alkamiseen, kun kuukautisveri värjää valkovuodon.

Jos valkovuodon määrä muuttuu todella runsaaksi, voi toki kyseessä olla tulehdus, joka vaatii lääkärikäyntiä. Usein tulehduksessa on oireina myös haiseva, kellertävä tai kokkareinen valkovuoto.
Jos tällaisia oireita ilmenee, ole rohkeasti yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan. Voit myös jutella asiasta huoltajan tai muun luotettavan aikuisen kanssa, jotta voitte varata yhdessä lääkäriajan.

Hienoa, että olet seurannut valkovuotoasi. Jatka ihmeessä seuraamista, jotta tunnistat jatkossakin helpommin, mikä on sinulle normaalia ja mikä ei.

Ihanaa joulun aikaa!

Oliko vastauksesta hyötyä?