Seksi
Nimimerkki: Mc kikla

Onko normaalia että terskassa on finnejä?

Onko normaalia että terskassa on finnejä/syyliä/sieniä? Sattuu ihan tosi paljon.

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi.

Kuten muuallakin päin kehoa, on tavallista, että myös peniksen ihoalueilla on erilaisia näppylöitä, kuten finnejä. On myös yleistä, että terskassa on helmiäisnystyjä, eli helmipapuloita, joista ei tarvitse olla huolissaan, ja joille ei tarvitse myöskään tehdä mitään.

Sen sijaan muunlaisista iho-oireista suosittelen sinua olemaan yhteydessä lääkäriin, jotta saat niihin oikeanlaisen avun ja hoidon. Etenkin jos niihin liittyy kutinaa, kuumotusta tai kipua, kuten itsekin kerrot tähän liittyvän. Jos sinulla on ollut kondomilla suojaamatonta seksiä, suosittelen vahvasti, että hakeudut myös seksitautitesteihin.

Yleisesti peniksen ihoalueiden oireilua voi ehkäistä ja helpottaa huolehtimalla peniksen pesemisestä päivittäin lämpimällä vedellä (huolellisesti myös esinahkan alta). Saippuaa tai muita pesuaineita ei tulisi käyttää, koska ne voivat ärsyttää herkkää ihoa. Jos pesuainetta haluaa välttämättä käyttää, tulee sen olla intiimialueelle soveltuvaa (pH alle 7). Pesun jälkeen on tärkeää kuivata penis huolellisesti ja vaihtaa jalkaan puhtaat kalsarit. Jos penis tuntuu kuivalta, voi siihen laitaa pesun ja kuivaamisen jälkeen myös neutraalia perusvoidetta tai ihoöljyä.

Oliko vastauksesta hyötyä?