Mieli
Nimimerkki: Hymynaama
Ikä: 9-12v

Onko noloa saada tytöltä turpaan?

Onko nolottavaa saada tytöltä turpaan? Ja kun jos löisin takas niin saako siitä mitään rangaistusta koska se on tyttö?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi. Hyvä kun pohdit asiaa!

Viestistäsi ei selvinnyt, että onko näin jo tapahtunut vai huolettaako aihe sinua tulevaisuutta ajatellen. Joka tapauksessa on niin, ettei minkäänlainen väkivalta ole ratkaisu mihinkään. Tyttöjen ei kuulu lyödä poikia, eikä poikien tyttöjä. Näin ei myöskään kuulu tehdä samaa sukupuolta olevien, tai keidenkään kesken.

On kuitenkin niin, että sen, johon väkivalta kohdistuu, eli tässä tapauksessa ns. turpiin saajan, ei todellakaan kuulu olla asiasta häpeissään. Ei ole noloa, jos tulee jonkun lyödyksi, sillä tämä lyöjä on hetkessä se, joka käyttäytyy asiattomasti ja väärin. Asia on käytännössä vähän jopa päinvastoin, sillä ennemminkin väkivallan käyttäjän tulisi tuntea katumusta teostaan. Rangaistukset eivät vaihtele sukupuolesta riippuen.

Kehottaisin sinua keskustelemaan tästä asiasta jonkun sinua lähellä olevan luotettavan aikuisen kanssa. Tällainen voi olla oma huoltajasi tai vaikka koulussasi oleva kuraattori tai kuka vaan opettajista, joka tuntuu sinusta luontevalta keskustelukumppanilta. Tälle aikuiselle olisi hyvä avata koko kysymyksesi taustaa, niin pystytte keskustelemaan mahdollisimman monipuolisesti aiheesta.

Muistathan, että mikäli sinuun on jo kohdistunut väkivaltaa, on erittäin tärkeää, ettet jää asian kanssa yksin ja juttelet aiheesta luotettavan aikuisen kanssa. Kaikilla tulisi olla turvallinen ympäristö ympärillään ❤️

Oliko vastauksesta hyötyä?