Seksi
Nimimerkki: Huolestunut 14 v

Ongelmia esinahan kanssa

Onko normaalia että itse tyydytyksen jälkeen esinahka turpoo kunnolla pysyy kyllä terskan päällä mut ei tule sieltä alas ja se on erektiossa kova ja velttona pehmeä ja se pienesti nipistelee ja ei tule terskalta yhtään alas päin aivan turvoksissa

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Alle kouluikäisellä on normaalia, että esinahka peittää terskan eikä sitä voi vetää terskan yli levossakaan. Esinahka löystyy yleensä murrosiässä. Esinahan on oltava riittävän väljä, jotta myös puhtaanapito onnistuu. Puhtaanapito on tärkeää, sillä esinahan alle kertynyt valkea töhkä lisää virtsatieinfektion ja esinahan tulehduksen riskiä.

Kireä esinahka ei välttämättä aiheuta haittaa, mutta jos itsetyydytyksessä tai seksissä tuntuu kipua, niin on mahdollista, että esinahka on silloin niin tiukalla, että vaara esinahan ”kuroutumiselle” kasvaa. Kuvailusi perusteella sinulla on ilmeisesti ilmennyt myös jonkinlaista turvotusta. Jos esinahka on ahdas, voi se myös altistaa esimerkiksi tulehduksille. Tilanteen tarkemmaksi selvittämiseksi suosittelisinkin, että varaat ajan lääkärin arvioon. Voit hakeutua lääkärin vastaanotolle esimerkiksi kouluterveydenhuollon tai oman terveyskeskuksen kautta.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että jos akuuttitilanteessa esinahka jumiutuu terskan taakse ja terska alkaa turvota, yritä kylmän suihkun tai rasvan avulla saada turvotus laskemaan ja esinahka alas terskan yli. Jos et onnistu, ota heti yhteys lääkäriin.

Tsemppiä syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?