Seksi
Nimimerkki: 17v tyttö

Ongelmia ensimmäisessä yhdynnässä

Hei, koitettiin poikaystäväni kanssa yhdyntää ensimmäisen kerran hetki sitten, mun ensimmäinen kerta ja py:llä on enemmän kokemusta. Koin olevani tarpeeksi kiihottunut ja märkä, sillä lämmittelimme hyvin esim. suuseksillä ja sormetuksella, mutta siltikään emme millään saaneet penistä sisälleni. Olemme koittaneet nyt kolme kertaa, ja olisi kiva tietää onko jotain mitä voi tehdä asialle?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Joillakin ensimmäiset yhdyntäkerrat voivat olla haasteellisia ja sen vuoksi yhdyntään onkin tärkeä ryhtyä rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Oletkin huomannut oman kehon kiihottumista, joka usein helpottaa yhdyntäseksiä.

Kiihottumisen lisäksi on tärkeää muistaa hellävarainen yhdynnän aloitus niin, että emättimen suu ja kudos voivat rauhassa tottua peniksen sisään viemiseen venyttymällä. Peniksen sisään vieminen voi tuntua alussa epämiellyttävältä, myös kipua voi jonkin verran tuntua. Ohimenevä kipu ei ole kuitenkaan vaarallista. Hellävaraista venyttämistä voi kokeilla myös sormien avulla.

Myös erilaisten asentojen kokeileminen voi auttaa. Tärkeää olisi, että pystyisit olemaan mahdollisimman rennossa asennossa. Joskus auttaa se, että itse auttaa ja ohjailee penistä käsillä sisäänviennissä. Yritysten aikana on myös tärkeää hengittää kehoa rennoksi. Syvä hengitys rentouttaa lantionpohjalihakset, mikä helpottaa yhdyntää.

Mikäli seksi ei toistuvista yrityksistä huolimatta onnistu, älä jää yksin. Sinulla on oikeus saada apua tilanteeseen. Voit hakeutua esimerkiksi terveyskeskuslääkärin vastaanotolle, jossa lääkäri tarkistaa gynekologisessa tutkimuksessa muun muassa emättimen anatomian. Samalla käynnillä voit kysyä tarkemmin mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Ihanaa syksyn jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?