Seksi
Nimimerkki: Fridu

Olenko lesbo jos näin unta seksistä kaverini kanssa?

Moi! Olen 12-vuotias tyttö (kohta 13) näin viime yönä unta missä minä ja mun paras kaveri harrastettiin seksiä ja pussailtiin. Mitä tämä tarkoittaa? Ja tarkoittaako se että olen lesbo? Ja olen bi omasta mielestä.

Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä!

Murrosiässä tai sen kynnyksellä herää usein mielenkiinto ja uteliaisuus seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan. Seksuaalisia ajatuksia ja fantasioita voi tulla enemmän mieleen ja näitä voi alkaa esiintyä myös unissa. Se, että näet unia seksistä saman sukupuolen kanssa, ei kuitenkaan vielä määritä sinun seksuaalista suuntautumistasi. Ymmärrän, että unesi aiheutti sinussa hämmennystä, mutta mitään erikoista ei tällaisten unien näkemisessä ole, vaan se on täysin normaalia. 🙂

Vaikka näkee intiimejä unia kaverista, sen ei myöskään tarvitse tarkoittaa, että tosielämässä haluaisit olla tämän henkilön kanssa jotain muuta kuin pelkkä kaveri. On myös mahdollista, että syntyy tunteita omaa kaveria kohtaan, ja sekin on ihan ok, eikä asialle tarvitse tehdä mitään, ellei halua.

Kuvaatkin olevasi bi-seksuaali, joten todennäköisesti koet vetovoimaa molempiin sukupuoliin tai sukupuolesta riippumatta. Joskus ihmisille on tärkeää määritellä ja rajata omaa seksuaalista suuntautumistaan ja identiteettiään. Seksuaalinen suuntautuminen voi kuitenkin hyvin vielä tarkentua ja muuttuakin elämän mittaan.

Jos haluat keskustella näistä aiheista lisää, voit jutella niistä nimettömästi ja luottamuksella esimerkiksi Väestöliiton ammattilaisten kanssa seksuaalineuvontachatissä. Tutustu myös Hyvä kysymys -sivun artikkeleihin, joihin on koottu paljon tietoa murrosiästä, seksistä ja seksuaalisuudesta. 😊

Ihanaa syksyä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?