Nuuska
Nimimerkki: Newb_skin

Nuuskan terveyshaitat

Moi,
Luin netistä että uusimmissa tutkimuksissa nuuskasta ei ole todettu sen aiheuttavan mitään syöpiä tai muutakaan tosi pahaa tautia. Kuulemma kaikki noi hirveet kuvat suusyövistä on kaikki otettu purutupakan käyttäjiltä ja nuuskaajilla ei tollasta esiinny? Onko noihin tutkimuksiin uskominen?

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Nuuskasta on löydetty yli 30 karsinogeenista, eli syöpävaarallista ainetta. Nuuskan (myös ruotsalaisen nuuskan) käytön on todettu lisäävän suun alueen syövän riskiä. Vaikka sairastumisen vaara ei kasva kovin paljoa, se on kuitenkin merkittävä vältettävissä oleva riski.

Nuuskalla on myös muita terveyshaittoja. Nuuskan käyttö lisää riskiä muun muassa sydän- ja verenkiertosairauksiin. Nikotiini on hyvin haitallinen aine. Nuuska sisältää runsaasti nikotiinia ja se voi aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden, jolloin sen käytön lopettaminen vaikeutuu. Nikotiinin käyttö nuorella iällä voi haitata aivojen kehitystä. Sillä voi olla vaikutus aivojen toimintaan, esimerkiksi siihen miten pystymme keskittymään uuden oppimiseen.

Näistä syistä kannustamme kaikkia valitsemaan varmasti terveellisen vaihtoehdon eli välttämään tupakka- ja nikotiinituotteita kokonaan. Lisätietoa Nuuskan haitoista saat esimerkiksi Fressiksen nuuska-tietopankista ja Ilman syöpää -sivuilta.

Oliko vastauksesta hyötyä?