Nuuska
Nimimerkki: uni

Nuuskan lopettaminen ja uniongelmat

Moi. Lopetin 7 vuoden nuuskaamisen kerralla noin puolitoista kuukautta sitten. Olo on hyvä ja samalla ruoka on maistunut paljon paremmin ja se näkyy muutamana lisäkilona, mutta se ei haittaa. Ongelmani on kuitenkin näkynyt unessa. Olen huomannut, että nukkumisesta on tullut todella katkonaista ja tätä on jatkunut kahden nuuskattoman viikon jälkeen joka aamu. Saatan nykyisin herätä aamuviideltä tai seiskalta vaikka herätys olisi kello 10. Nuuskaa ei tee mieli, mutta jotenkin sen on liityttävä tähän. Nuuskattomuus on kuitenkin tällaisen limbon minulle aiheuttanut. Osaatteko kertoa mahdollisia syitä ja kenties jopa ratkaisuja ongelmaani vai meneekö tämä enemmänkin kallonkutistajan puolelle?

Moi ja kiitos kysymyksestäsi!

Ihan mahtavaa, että olet lopettanut nuuskaamisen. Se on mahtava päätös hyvinvointisi ja terveytesi kannalta. Kannustan sinua ehdottomasti pysymään nuuskattomana jatkossakin!

Unettomuus ja uniongelmat ovat erittäin yleinen ongelma, jotka vaivaavat välillä meitä jokaista. Usein taustalla voi olla esimerkiksi jokin elämänmuutos tai stressi, mutta unettomuus ja uniongelmat ovat myös nikotiiniriippuvuuden vieroitusoireita. Nuuska sisältää runsaasti riippuvuutta aiheuttavaa nikotiinia, ja kerroit käyttäneesi nuuskaa 7 vuotta. Siksi uskonkin, että uniongelmasi liittyvät nuuskan lopettamiseen, kuten hieman itsekin arvelit. Vieroitusoireet eivät onneksi ole pysyviä, vaan aina ne jossain vaiheessa helpottavat ja loppuvat. Kesto on yksilöllistä, mutta puhutaan muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

Uskon siis, että uniongelmasi tulevat kyllä helpottamaan. Edesauttaaksesi unen paranemista pyri terveellisiin elintapoihin, eli liikkumaan, syömään terveellisesti, välttämään päihteitä ja pyrkimään uniongelmista huolimatta säännölliseen unirytmiin. Jos uniongelmat eivät kuitenkaan ala helpottamaan ja alkavat haitata jaksamistasi, kannattaa sinun kääntyä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan puoleen.

Tsemppiä ja kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?