NikotiinituotteetNuuska
Nimimerkki: J
Ikä: 13-15v

Nuuskan käyttö ja vatsakipu

Miksi nuuska sattuu mahaan että onko mulla nikotiinimyrkytys oon käyttäny 5säkkiä 3päivään about annoin kiekon pois tänään? Kivut ovat minulla huono olo vatsa kivut yms vatsaan polttaa

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi 😊

Valitettavasti asiaa on vaikea arvioida yhden viestin perusteella, mutta on erittäin mahdollista, että huono olo ja vatsakipusi liittyivät nuuskan käyttöön. Oletko huomannut eroa olossasi, kun olet ollut ilman nuuskaa? Todennäköisesti oireet ovat helpottaneet, kun olet lopettanyt käytön ja nuuskan sisältämä nikotiini on poistunut elimistöstäsi.

Nuuskapussit voivat sisältää suuria määriä nikotiinia, joka on erittäin haitallinen aine. Jo vähäinenkin käyttö voi siis aiheuttaa kuvailemiasi nikotiinimyrkytyksen oireita. Lieviä myrkytysoireita voi ilmetä erityisesti silloin, jos kokeilee runsaasti nikotiinia sisältävää tuotetta eikä ole tottunut käyttämään nikotiinia.

Joskus erityisen suuren nikotiiniannoksen seurauksena nikotiinimyrkytys voi myös olla vakava ja aiheuttaa esimerkiksi hengitysvaikeuksia. Tällöin tulee hakeutua välittömästi sairaalahoitoon. Jos siis sinulle tai jollekin ystävällesi ilmaantuisi joskus vielä vastaavanlaista huolta, kannattaa tilanteesta kertoa heti jollekin turvalliselle aikuiselle. Aikuinen osaa usein arvioida tilanteen vakavuutta.

Nuuska sisältää nikotiinin lisäksi monia muitakin haitallisia aineita, ja sen käytöllä voi muutenkin olla yhteyttä vatsavaivoihin. Jos oireesi eivät ole kuitenkaan helpottaneet, vaikka olet ollut ilman nuuskaa, suosittelen sinua hakeutumaan kouluterveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolle, jotta vatsakipujen syytä voidaan selvittää tarkemmin.

Toivottavasti olosi on jo helpottanut tämän viestin saatuasi. Suosittelen vahvasti, että teet päätöksen olla käyttämättä ja kokeilematta enää nikotiinituotteita. Se on terveytesi ja hyvinvointisi kannalta fiksu päätös ja ehkäisee vastaavanlaisia ikäviä haittoja, joita nikotiinituotteiden, kuten nuuskan käytöllä on. Voit halutessasi lukea niistä lisää Fressiksen tietopankista.

Oliko vastauksesta hyötyä?