Nuuska
Nimimerkki: Dan

Nuuskan aiheuttamat haitat ikenille

Onko se kuinka haitallista ikenelille että entisenä nuuskan käyttäjänä, että on ns lopettanut mutta käyttää kiekon kuukaudessa tai kiekon kahdessa kuukaudessa. Onko haitat yhtä suuria kun aktiivisena käyttäjänä?

Moikka!

Nuuskan aiheuttamat vauriot suussa näkyvät yksilöllisesti ja siksi on vaikea arvioida mitään tiettyä määrää haittojen näkökulmasta. Nuuska ärsyttää suun limakalvoja ja tavallisin nuuskan aiheuttama vaurio onkin paikallinen limakalvovaurio. Limakalvovaurio erottuu paksuuntuneena, harmahtavana tai vaaleana ryppyisenä kohtana limakalvolla. Nuuskan aiheuttamat limakalvovauriot paranevat useimmiten sen jälkeen, kun nuuskaamisen lopettaa.

Pysyvät vauriot aiheutuvat yleensä pidemmän ajan käytön seurauksena. Pitkään käytettynä nuuska aiheuttaa ikeniin muutoksia, niiden syöpymistä ja hampaan kiinnityskudoksen löystymistä. Muutosten myötä hampaiden kaula paljastuu ja hampaat voivat esimerkiksi vihloa aiempaa herkemmin. Nämä muutokset ovat pysyviä, eikä niitä voi korjata.

Olet ilmeisesti jo kerran päässyt eroon nuuskasta. Hienoa! Kannustan sinua ehdottomasti lopettamaan nuuskan käytön uudestaan. Se on erinomainen valinta terveytesi ja hyvinvointisi kannalta! Vinkkejä lopettamiseen ja nuuskattomana pysymiseen löydät tarvittaessa täältä.

Mukavaa kevään odotusta! 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?