Nuuska
Nimimerkki: Nuuskaoksennus

Nuuskaaminen ja oksennus

16v poika ja nuuskaa käytän aina silloin tällöin. Yleensä en oksenna mutta joskus kuitenkin tulee oksennus. Mistä se riippuu että oksennanko vai en?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Nuuska sisältää usein runsaasti nikotiinia. Nikotiini on myrkyllinen aine, joka voi aiheuttaa myrkytysoireita, varsinkin suurina määrinä tai jos elimistö ei ole tottunut nikotiiniin. Käytätkö aina saman vahvuista nuuskaa? Vahvemmat nuuskat voivat nimittäin helpostikin aiheuttaa lieviä myrkytysoireita, eli pahoinvointia ja oksentelua. Voi myös olla, että jos olet ollut pitkään käyttämättä ja sitten taas käytät, reagoi elimistösi vahvemmin nuuskan sisältämään nikotiiniin ja sen takia tulee oksennus. Jos taas käytät nuuskaa tiheämmin, elimistö alkaa tottumaan nuuskan sisältämään nikotiiniin eikä myrkytysoireita välttämättä tule.

On ihan luonnollista, että nuorena kiinnostaa kokeilla päihteitä. Kehotan sinua kuitenkin välttämään nuuskan käyttöä normaalin kehityksen, terveytesi, hyvinvointisi sekä raikkaamman hengityksen takia 😉 Voit käydä lukemassa lisää nuuskan käytön haitoista täältä.

Nuuskan aiheuttamasta pahasta olosta on kysynyt myös Emilia ja Ekakerta. 

Kivaa kesää!

Oliko vastauksesta hyötyä?