Seksi
Nimimerkki: :/

Nuorten välinen seksi

Olen 14 ja olin yhdynnässä vuotta nuoremman tytön kanssa, onko tää ok? En tosin ole varma että tuliko minulta siemensyöksy hänen sisäänsä vai ei? Kun työntelin penistä niin ihan kuin olisi jotakin peniksestä tullut mutten ole varma. Jotain nestettä kyllä oli peniksen päässä mutta saatto olla myös tytöltä? Mitä pitäis tehä?

Moikka! Kysyit, onko ok olla 13- ja 14-vuotiaina yhdynnässä. Sinänsä se on ihan ok. Nuorten väliselle seksille ei ole varsinaista ikärajaa. Nuorten välisissä suhteissa tärkeää on, että seksiin ryhdytään molempien suostumuksesta ja molemmat kokevat olevansa valmiita siihen. Seksin aloittamisessa olisi tärkeää, että keho ja mieli on tarpeeksi kehittynyt seksin harrastamista varten. Kehon valmius seksiin tarkoittaa pojilla esimerkiksi sitä, että penis kasvaa ja kiihottuessa saavuttaa erektion. Siemensyöksyjen alkaminen on myös osa kehon valmistautumista. Molempien osapuolten tulisi myös olla tietoisia seksiin liittyvistä vastuista, kuten raskauden ja seksitautien ehkäisystä. Ehkäisystä olisi tärkeää pystyä keskustelemaan kumppanin kanssa ennen seksiin ryhtymistä. Lisäksi kumppanin kanssa olisi hyvä pystyä keskustelemaan myös muista seksiin liittyvistä asioista, esimerkiksi siitä, mitä itse tai kumppani toivoo seksiltä, ja missä sinun ja kumppanisi rajat menevät.

Kysymyksessäsi ei käy suoraan ilmi, käytittekö yhdynnässä ehkäisyä. Jos olette olleet yhdynnässä ilman ehkäisyä seksitaudin tarttumisen ja raskauden riski on olemassa. Vaikka yhdynnän aikana ei saisi siemensyöksyä, kiihottuessa peniksen päästä erittyy esiliukastetta (touhutipat), jonka seassa voi olla siittiöitä.

Kysyit, mitä pitäisi tehdä. Kuinkakohan kauan tapahtumasta on? Jälkiehkäisyn teho on paras, kun se otetaan mahdollisimman pian suojaamattomasta yhdynnästä. Jos yhdynnästä on yli viisi vuorokautta, ei jälkiehkäisyä kannata ottaa ja täytyy odotella seuraavia kuukautisia. Jos seksikumppanisi kuukautiset ovat epäsäännölliset, tai jos niiden edellisestä ajankohdasta ei ole tietoa, raskaustesti tulee tehdä kolme viikkoa suojaamattoman seksin jälkeen. Jos jommallakummalla on ollut aikaisempia seksikumppaneita (suuseksi, emätin- tai anaaliyhdynnässä), olisi myös hyvä käydä seksitautitesteissä.

Vaikka seksi onkin ihana asia, ei sen pariin suinkaan ole kiire. Tutustukaa rauhassa toisiinne sekä omiin kehoihinne. Myös avoin keskustelu seksuaalisuuteen liittyvistä tarpeista ja rajoista luo hyvän pohjan intiimin suhteen kehittymiselle.

Lisää ehkäisystä voit lukea täältä, seksin aloittamisesta täältä ja seksitautien testaamisesta täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?