Seksi
Nimimerkki: Mimmukka

Nuori synnyttämätön nainen ja laskeuma

Hei, olen 23 vuotias tyttö, enkä ole koskaan synnyttänyt. Huomasin, että emättimestäni työntyy ulos jotain ”röhmelöä”. Kun ”ponnistan” niin se tulee enemmän näkyviin. Googletin asiaa ja minua pelottaa että minulla on joku laskeuma… Miten se on mahdollista minun ikäiselle naiselle ja en ole koskaan edes synnyttänyt 🙁 Tuntuu että paikat ovat muutenkin niin ”väljiä” että seksi ei tahdo onnistua kun penis osuu aina johonkin… Onko mahdollista saada laskeuma pois ilman leikkausta?

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Ikäisilläsi synnyttämättömillä naisilla laskeumat ovat hyvin harvinaisia, mutta eivät mahdottomia kuitenkaan. Kysyit myös, miten laskeumia hoidetaan. Hoito riippuu vaikeusasteesta – aina ei suinkaan tarvita leikkausta, vaan muitakin keinoja on.

Ajattelen kuitenkin niin, että ei kannata kovin pitkälle asioita murehtia ja miettiä, kun ei ole varmuutta, mistä tarkalleen on kyse. Suosittaisinkin, että kävisit pikapuoliin lääkärin vastaanotolla selvittämissä, mikä on tuo mainitsemasi ”röhmelö”, jotta asiassa päästään eteenpäin. Voit hyvin käydä omalla terveyskeskuslääkärillä, opiskeluterveydenhuollossa tai työterveyslääkärillä riippuen elämäntilanteestasi. Voit myös varata ajan yksityiselle gynekologille.

Mukavaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?