Mieli
Nimimerkki: Entiiämitäteen

Normaalia elämää häiritsevät pelot

Okei, oon tulossa hulluksi pelkään joka ikistä asiaa mitä voi pelätä ja oon räjähtämispisteessä!! Mun pelot alkoi kasaantuu joskus viimesyksynä, ensin pelkäsin verisuonitauteja, sen jälkeen syöpiä, ja nyt pelkään kaikkea muuta mahdollista mikä voisi liittyä kuolemaan. Heti kun joku mainitsee jonkun syövän nimen minulle iskee paniikki ja minua alkaa pelottamaan. Pelkään hirmuisesti kaikkea tappavia sairauksia:( en tiedä mitä tekisin koska olen viimeiset puolivuotta opetellut pelkäämiäni sairauksia ulkoa koska pelkään niitä ( olen kuin joku kirja kun osaan jo kaiken ulkoa). Yhtäkkiä kun aloin pelkäämään ensimmäisiä asioita niitä alkoi kerääntyä koko ajan enemmän ja enemmän ja nyt pelkään ainakin jotain 200 tautia/syöpää ja olen kovin peloissani. Ennen kun aloin pelkäämään olin ihan normaali tyttö. En edes tiedä miksi pelkään, varmaan siksi että en halua kuolla koska elämä on kivaa, mutta viimeisen puolenvuoden aikana ei niin kivaa koska olen vain pelännyt. Ei ollut silloin kun aloin pelkäämään hyvä idea etsiä netistä tietoa kaikista sairauksista ja syövistä joita pelkään koska se vain vaikeutti oloa ja sitä kautta löysin uusia pelkoja. En pysty keskittymään mihinkään tekemiseen mistä pidän koska minua pelottaa:( en tiedä lähteekö pelkoni enää ikinä:( haluan olla normaali tyttö:( Mä räjähdän kohta koska nyt saa tää pelkääminen riittää mutta en tiiä miten pääsen eroon.

Hei ja kiitos viestistäsi! Hienoa, että otit meihin yhteyttä.

Kerroit pelkääväsi monia eri sairauksia ja se vaikuttaa elämääsi hyvinkin voimakkaasti. Tämä on varmasti uuvuttavaa ja vie iloa elämästä, kuten kerroitkin. Usein tämän tyyppisten pelkotilojen taustalla voi olla jokin ikävä tapahtuma. Muistatko, tapahtuiko viime syksynä jotain, joka sai sinut pelkäämään? Sairastuiko joku läheisesi, oliko elämässäsi liiallista kuormitusta vaikka ihmissuhteisiin liittyen tai jotain muita huolia tai suuria muutoksia?  Voi myös olla, että pelkojen alkamisen taustalla ei ole mitään erityistä syytä, mutta tärkeintä olisi nyt pikimmiten saada noita ajatuksia hallintaan. Jos mielen päällä on paljon pelkoja ja huolia, vaikuttaa se myös kropan toimivuuteen ja se taas saa varmastikin pelkäämään enemmän. Tämä kierre on aika ikävä. Pelot voivat aiheuttaa esim. päänsärkyä, lihasjännityksiä ja vatsaoireita.

Saat aivan varmasti vanhan elämäsi takaisin ja pääset irti peloistasi, mutta yksin näiden asioiden muuttaminen ei taida onnistua. Eli nyt sinun olisi syytä kertoa peloistasi jollekin aikuiselle, jonka kanssa voitte yhdessä ottaa yhteyttä tarvittaessa lääkäriin. Lääkäri voi tutkia sinut, niin saat varmuuden siitä, että mitään ei ole pielessä ja voitte samalla jutella siitä, mistä pelot ehkä kertovat. Aikuiselle kertominen saattaa jännittää, mutta voit vaikka näyttää tämän meille kirjoittamasi viestin ja halutessasi tämän vastauksen. Olet viestissäsi kuvannut tosi hienosti tilannettasi! Aikuinen voi olla huoltajasi tai vaikka opettaja tai nuorisotyöntekijä. Tärkeintä on, että kerrot. Jos et tiedä kenen puoleen kääntyä, voit jutella asiasta ensin anonyymisti esimerkiksi nuorten nettipalvelussa Sekasin-chatissa. Ansaitset elää huoletonta elämää ja kuulostaa siltä, että tahto siihen on sinulla kova! Ota siis rohkeasti seuraava askel ja kerro asiasta, niin saat apua tilanteeseesi. Sinä olet tärkeä ja ansaitset voida hyvin!

Rohkeutta ja huoletonta kevättä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?