Sähkösavuke
Nimimerkki: mietiskeliä02
Ikä: 13-15v

Nikotiinittoman sähkötupakan haitat

Olen polttanut sähkötupakkaa kohta puoli vuotta, silloin tällöin, mutta vain niitä nikotiinittomia nesteitä, ulkomailta tilattuja, voiko näistä olla jotain haittaa? esim. voiko hidastaa pituuskasvua?, ynnä muuta… tai vaurioittaa keuhkoja? ikä: 15v poika

Kiitos kysymyksestäsi!

Kerroit, että olet käyttänyt sähkötupakkaa silloin tällöin puolen vuoden ajan. Hienoa, että olet alkanut pohtia asiaa ja olet kiinnostunut sähkötupakan vaikutuksista. Nikotiinittomat nesteet saattavat kuulostaa vaarattomilta, mutta tosiasiassa niistä on löytynyt terveydelle haitallisia aineita. Tämä asia on askarruttanut muitakin. Fressis on vastannut mm. keke-nimimerkille sähkötupakan haitoista.

Suosittelen sinulle sähkötupakan käytön lopettamista. Mitä varhaisemmassa vaiheessa saat lopetettua, sen helpommalla pääset. Aluksi voi olla hankala kieltäytyä sen käytöstä, mutta luota siihen, että muutaman päivän jälkeen on jo helpompaa. Voit valmistautua hankaliin tilanteisiin jo etukäteen miettimällä esimerkiksi, kuinka kieltäydyt, jos sinulle tarjotaan sähkötupakkaa. Se auttaa myös, jos itsellä ei ole sähkötupakkaan liittyviä välineitä ja aineita olemassa. Lopettajan kannattaa siis hankkiutua niistä eroon. Lisätietoa sähkötupakan käytön lopettamisesta löydät Fressiksestä täältä.

Tsemppiä ja hyvää syksyn jatkoa sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?