Seksi
Nimimerkki: kumpi, kampi vai molemmat

Neuvoja seksuaalisen suuntautumisen tutkimiseen

Tosiaan siis oon 16v tyttö ja tähänastisen elämäni ajan ollut seksuaalisessa mielessä kiinnostunut ainoastaan pojista. Tossa viime vuoden puolella oli melkeen vuoden verran juttua yhen ihanan pojan kanssa, mutta siitä ei vaan tahtonut tulla oikeen mitään ja lopulta sitten suosiolla pistettiin se juttu poikki. Ja sitä asiaa hetken muredittuani siirryin eteenpäin ja oon nyt huomannut kiinnostuvani enemmän tytöistä… kai… en osaa sanoa…

No kummiski niin tuskin tulee kovin suurena yllätyksenä, että asia vähän häiritsee. En enää tiedä, että olenko enemmän kiinnostunut tytöistä, pojista vai molemmista…

Mietin vaan, että olisko mitään vinkkejä tai neuvoja tai mitä tahansa antaa, että pystyisin tutkimaan seksuaalisuuttani ja toivon mukaan päätymään myös johonkin lopputulokseen? (Perheen/sukulaisten kanssa puhumista älkää ainakaan ehdottako, mutta muita) ideoita vastaanotan mielelläni!

Hei, kiitos viestistä!

Kuten viestiisi laitoit, voi olla hämmentävää, jos mielenkiinto kohdistuukin yllättäen samaan sukupuoleen. Voisiko ajatella, että ei tarvitse valita onko joko homoseksuaali, bi-seksuaali vai hetero? Seksuaalisen suuntautumisen voi asettaa ikään kuin janaksi ja ihminen voi liikkua janalla mihin suuntaan tahansa. Seksuaalinen suuntautuminen voi myös muuttua iän ja kokemuksen myötä. Toki joskus itsensä määritteleminen tai tiettyyn lokeroon asettaminen voi auttaa jäsentämään omia ajatuksia.

Pohdit, miten päästä johonkin lopputulokseen. Voisiko olla, että kiinnostuksesi nimenomaan kohdistuu henkilöön, ei niinkään sukupuoleen? Jos et aseta itsellesi mitään tiettyjä rajoja, sinulla on aikaa tutkia ja kokeilla miltä ihmissuhteet tuntuvat sukupuolesta riippumatta.

Setan sivuilta löydät lisätietoa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta. Jos kaipaat keskustelua asiasta, voit soittaa Sexpon maksuttomaan neuvontapuhelimeen, johon vastaa aina koulutettu ammattilainen. Yhteystiedot löydät täältä.

Kivaa syksyä!

Oliko vastauksesta hyötyä?