Mieli
Nimimerkki: tarviin apua

Miten voi saada vähäpuheisen pojan kiinnostumaan?

Mitenkä saan yhden vähäpuheisen jätkän kiinnostuu musta?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Samanlaisia pohdintoja pohtii varmasti moni muukin. Omasta ihastumisestaan voi aina kertoa suoraan tai ilmaista sen muuten, kuten vaikka hymyllä, some-tilien seuraamisella ja kommentoimisella tai hakeutumalla toisen seuraan. Näinä aikoina tuo viimeinen ei oikein onnistu, mutta voisitko muuten vihjata tunteistasi? Voi myös olla, että oletkin jo kertonut tunteistasi. Jos tämä poika on silti tosi vähäpuheinen, voi se kertoa monesta asiasta, kuten ujoudesta, jännittämisestä, muista kiireistä tai siitä, ettei hän tunne sinua kohtaan kiinnostusta samoin kuin sinä häntä. Ilman että kysyt suoraan tai teet muuta aloitetta, et oikein voi tietää. Aloitteen tekeminen vaatii rohkeutta, mutta parhaimmillaan se voi palkita ja pääsette tutustumaan paremmin. Jos taas näin ei käy, niin muista, että vika ei ole sinussa!

Ihastumisen tunteet ovat siitä hankalia, että emme voi valita ketä kohtaan niitä tunnemme ja ketä emme. Joskus siis ihastumme sellaiseen ihmiseen, jolta emme saa vastakaikua tunteillemme ja se on kurja juttu. Se ei kuitenkaan tarkoita, että meissä olisi jotain vikaa. Ihastuminen on vähän sama kuin mikä tahansa asia, josta voi pitää tai olla pitämättä. Voit vaikka ajatella, että pidät kovasti salmiakista ja kaverisi hedelmäkarkeista, joita itse et voi sietää. Vaikka kaverisi kuinka kehuisi hedelmäkarkkien hyvyyttä, et niistä pidä. Samoin on ihmisten kanssa – emme voi valita mitä tunnemme ketäkin kohtaan.

Jos tämän pojan kanssa ei asiat etene toivotunlaisesti, se saa tuntua pahalta. Jotta kurja olo ei ottaisi liikaa valtaa, on hyvä keskittyä tekemään päivän aikana asioita, joista nauttii, ja antaa itselleen vaikka puoli tuntia ”murehtimisaikaa” päivittäin. Tarvittaessa voi myös olla hyvä vältellä sometilejä tai muita paikkoja, joissa ihastukseen törmäisi, jotta hän ei pääse mielen päälle niin paljon. Pikkuhiljaa olo alkaa usein muuttua paremmaksi ja saatat huomata, että kiinnostuksesi on hälventynyt. Saatat myös huomata, että lähipiirissäsi voikin olla joku muukin, joka vaikuttaisi kiinnostavalta. Anna siis itsellesi mahdollisuus tutustua myös muihin ihmisiin, kun siltä tuntuu.

Rohkeutta asian esille ottoon! Asiat kääntyvät varmasti parhain päin, tapahtui mitä tahansa!

Oliko vastauksesta hyötyä?