Seksi
Nimimerkki: Vesku
Ikä: 13-15v

Miten peniksen jäykistyminen eli erektio tapahtuu nukkuessa?

Miten pippelin jäykistyminen tapahtuu nukkuessa? Olen lähes joka kerta herätessäni huomannut, että pippeli on kovana, ja joskus vähän liukkaan tuntuinen. Onkohan se kovana aina kun nukun?

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Erektio eli peniksen jäykistyminen on normaali poikakehossa tapahtuva reaktio. Erektiossa peniksen sisällä olevat kolme erillistä paisuvaiskudosta täyttyvät verellä, jolloin penis jäykistyy. Penis myös pitenee, paksuuntuu ja kovenee. Terveillä nuorilla erektio saattaa tulla useamman kerran yön aikana ja on hyvin yleistä, että aamuisin on erektio. Vieläkään ei tiedetä, mikä saa peniksen erektoitumaan useita kertoja yön aikana. Lisätietoa erektiosta voit lukea täältä.

Kerroit myös, että peniksesi on joskus vähän liukkaan tuntuinen. Tämä voi johtua siitä, että olet ehkä yön aikana saanut siemensyöksyn. Liukkaus voi joskus myös johtua siitä, että erektion ja kiihottumisen yhteydessä peniksestä voi myös erittyä ns. esiliukastetta eli touhutippoja. Väestöliiton sivuilta löydät myös lisää tietoa siemensyöksystä ja touhutipoista.

Oliko vastauksesta hyötyä?