Yleinen
Nimimerkki: mAn

Miten parisuhde voi muuttua vuosien mittaan?

Olen tyttöystävän kanssa ollut kolmisen vuotta ja arkihan se on tähänkin suhteeseen eksynyt, sänkyhommien kanssa etenkin. Alussa oli kieltämättä mukavaa ja olis varmaan vieläkin mutta kai se on niin, että kun toisen saa kahlittua ,niin sitten alkaa se kidutus. Mietinkin tässä, että mikä saa ihmisessä sen vaiheen menemään päälle, että elämästä stressataan kokoajan liikaa ja mitään tai mihinkään ole hermoja keskittyä kunnolla. Kaikki on kiireistä paskaa ja vastoinkäymiset aina maailman karmeimpia. Ja nykyään saa sen ajattoman ihanan keskeisen ajan sijasta kuunnella paasausta edellä mainituista asioista. Eikö elämä voisi olla enemmän stressivapaata eikä pelkkää tavoitteiden asettelua ja turhia pettymyksiä?Sitten kun ajatuksissa asiat menee aina nappiin mutta käytännössä todellinen laita tai hankaluus paljastuu. Mikä saa naisessa tämän aikaan että parisuhteen alettua kunnolla käyntiin, tärkein missio on keskittyä sen jälkeen syömiseen ja elämälle itkuun ja kaiken oikeitten ja aitojen asioitten unohtamiseen ja mitätöintiin? Vai olenko ryhtynyt vaan sellaisen ihmisen kanssa tähän leikkiin? Mielestäni tällaiset ilmiöt on tätä nykyaikaa. Itse olen ammatin saanut ja palkkaakin saa töistä käynnistä, siinä on ura ja elämäntarkoitushan on käyttää sen työn ulkoinen aika mahdollisimman mukavasti ? Yksinkertaista!

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

On hyvin tyypillistä, että suhteen alkuvaiheessa asiat sujuvat paremmin ja nautinnollisille asioille on enemmän sijaa. Kun ihmiset alkavat tuntea enemmän toisiaan ja luottamus lisääntyy, he uskaltautuvat avaamaan enemmän omaa ajatus- ja tunnemaailmaa, myös niitä negatiivisia asioita.

Kerroit, että olet itse hankkinut uran ja haluat käyttää vapaa-aikasi mahdollisimman mukavasti. Kuvasit siis omaa arvomaailmaasi ja siinä tehtyjä valintoja, jotka sopivat sinulle. Voi olla, että kumppanisi ei ole tyytyväinen siihen, missä hän on menossa elämässään. Tämä lisää usein ihmisten tyytymättömyyttä sekä stressiä ja näkyy käyttäytymisessä esimerkiksi paasauksena ja elämälle itkemisenä, niin kuin kuvasit teidän tilannettanne.

Ihmisten olisi hyvä pysähtyä useammin ja pohtia arvojaan sekä keskittyä olemaan läsnä. Kun tunnistaa arvomaailmansa ja elää sen mukaan, on mahdollisuus tasapainoiseen ja oman näköiseen elämään. Hyvin usein tämä näyttäytyy myös onnellisuutena ja tyytyväisyytenä.

Rohkaisen sinua kysymään kumppaniltasi, mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä elämässä. Kerro myös avoimesti omasta arvomaailmasta, johon kuuluu nautinto. Kerro, miksi se on sinulle merkityksellistä, ja että toivoisit voivasi jakaa sen kumppanisi kanssa. Tämän keskustelun avulla virität kumppaniasi pohtimaan omaa arvomaailmaa ja tuot toisaalta myös esille sitä, miten olisit hänen kanssaan onnellisempi. Parisuhteessa kahden arvomaailman kohtaaminen vaatii joustoa ja hyvät kommunikaatiotaidot. Joskus voi kuitenkin olla, että arvomaailmat eivät kohtaa ja tällöin joutuu pohtimaan ”onko ryhtynyt oikeanlaisen ihmisen kanssa leikkiin”.

Lisälukemista parisuhteesta ja parisuhteen lähtökohdista voit halutessasi lukea Väestöliiton sivuilta.

Nautinnollista kevään jatkoa!

Oliko vastauksesta hyötyä?