Seksi
Nimimerkki: siisjoo

Mitä tehdä, kun seksi jännittää ja ei seiso?

Mitä tehdä kun seksi jännittää ja ei seiso? Ei ole muuten tämän kanssa ongelmaa mutta sitten kuin yritämme sitä, ei enää seisokkaan?

Moikka ja kiitos kysymyksestäsi!

Jännityksellä ja muilla epämiellyttäviksi koetuilla tuntemuksilla on joskus vaikutusta erektioon. Jos erektio lopahtaa, on tärkeää pohtia omaa toimintaa. Keskitytkö pelkästään peniksen toimimiseen tai jäätkö kuuntelemaan omia ajatuksia, joita tilanteessa syntyy? Tämä voi vaikuttaa kehon kiihotustilaan ja nautinnon kokemiseen.

Erektion lopahtaminen ei tarkoita sitä, etteikö seksi voisi jatkua. Yritä keskittyä niihin asioihin, jotka saisivat sinut kiihottumaan uudelleen: tietynlainen kosketus, asento tai esimerkiksi jokin kiihottava mielikuva tai fantasia. Kun suuntaat energian kiihottaviin ja nautinnollisiin asioihin, jännitys ja sen tuomat ajatukset eivät saa niin paljoa valtaa ja pääse vaikuttamaan kehosi seksuaalisiin reaktioihin.

Kuinka avoimesti puhut seksuaalisuudesta? Oletko pystynyt puhumaan erektiohaasteen aiheuttamista ajatuksista ja tunteista kumppanillesi? Kumppanin kanssa keskusteleminen voi auttaa rentouttamaan seksitilannetta. Myös aika ja kokemus lievittävät seksin aikana koettua jännittämistä.

Lisää seksistä ja seksuaalisuudesta voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Ihanaa joulun odotusta!

Oliko vastauksesta hyötyä?