Mieli
Nimimerkki: turhautunut kaveruus

Mitä tehdä kun on kaverin kanssa eri mieltä?

Hei.
Oon tässä pari vuotta ollut kavereita yhen jätkän kaa, ja meillä oli tosi pitkään säätöäkin. En jotenkin saa häntä pois mun mielestä vaikka ollaan viime keväänä jo sovittu yhdessä että ollaan kavereita, ja niinhän me ollaankin. Ollaan samassa koulussa ja aina kun kuljen käytävällä tai ruokalassa mietin, missä tää tyyppi menee ja mitä se tekee. Uskon etten oo enää ihastunut, koska sen tunteen osaisin tunnistaa, eikä mua esim. jännitä puhua tälle tyypille tai en mä enää punastu sen seurassa. Tässä pari viikkoa sitten mulle kävi taas ilmi, että tää poika on vahvasti seksuaalivähemmistöjä vastaan, ja vaikka itse en niihin kuulu niin asia on mulle tosi tärkeä. Ollaan otettu asia ennenkin puheeksi, mutta yleensä oon vaan unohtanut keskustelun ja antanut olla, koska oon pelännyt että vahvat mielipiteet muuttais meidän kaverisuhdetta. Keskustelin tästä hänen kanssa, eikä siitä tullut mitään. Tiedän jo valmiiksi etten voi toisen mietä muuttaa mutta ärsyttää miten välinpitämättömästi ja ahdasmielisesti hän puhuu asiasta, kun muuten on ihan super hyvä tyyppi. Keskustelun jälkeen ei olla oikeen juteltu ja lähinnä vaan riidelty, ja mä jotenkin kaipaan hänen seuraa ja juttuja jo. En kuitenkaan koe että mun pitäis vaan unohtaa koko juttu tai pyytää anteeksi, kun eihän vähemmistöjen puolustaminen oo mitenkään väärin?Hän itse kokee ettei tehnyt mitään väärin ja että mä oon se ongelma kun suutuin.

Kysymys tässä nyt on, että miten teen jatkossa; annanko asian (taas) mennä vaan ja jatkaa normaalisti, vai pitäiskö vetää välit?

Hei, kiitos kysymyksestäsi!

Harmi kuulla, että asiasta keskustelusta ei meinaa tulla mitään ja olette nyt riidoissa. Ihmiset, jotka noin vahvasti vastustavat jotakin asiaa, eivät useinkaan ole saaneet riittävästi oikeanlaista tietoa aiheesta, esimerkiksi seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta. Koska tunteet nousevat herkästi pintaan, asiasta on silloin myös mahdoton keskustella.

Hienoa, että olet itse jo alkanut tunnistamaan omia arvojasi ja mielipiteitä! Kuvaat, että et ota aihetta mielelläsi puheeksi, koska pelkäät, että vahvat mielipiteet voisivat muuttaa teidän kaverisuhdettanne. Miksi ystävälläsi saa olla vahvat mielipiteet, mutta sinulla ei? Ei sinunkaan tarvitse olla hiljaa omien mielipiteittesi kanssa. Jos tästä syntyy riitaa, niin riita koskee asiaa/aihetta, ei henkilöitä. Pystyttekö toteamaan, että aihe herättää teissä paljon tunteita puolin ja toisin, mutta teidän ystävyyteenne kuuluu muutakin?

Myös hyvissä ystävyyssuhteissa voidaan olla eri mieltä asioista. Jos ajan saatossa huomaatte, että teidän arvonne ja tapa ajatella elämästä ja ihmisistä alkavat muuttumaan, tällöin ystävyyssuhde todennäköisesti alkaa pikkuhiljaa hiipumaan luonnollisesti. Mielipiteet ja asenteet voivat toki myös muuttua ajan myötä tai viimeistään silloin, kun ne jollain tapaa koskettavat henkilökohtaisella tasolla.

Oliko vastauksesta hyötyä?